--> -->

Sepsi a câștigat Cupa României! Gesturile de la ”Deșteaptă-te, române!”

Sepsi s-a impus în premieră în finala Cupei României, scor 2-1 cu FC Voluntari, câștigând prima dată trofeul, la 11 ani de la fondare!

Formația din Sfântu Gheorghe este a 23-a echipă ce câștigă Cupa României, grației reușitelor superbe ale lui Marius Ștefănescu, Dimitrov marcându-și un autogol la ultima fază a partidei. Meciul s-a disputat pe noua arenă din Giulești.

Un român nu a dus mâna la inimă la intonarea imnului

Finala Cupei României, Sepsi – FC Voluntari, a fost precedată de intonarea imnului României. Un român nu a ținut mâna la inimă în timpul imnului, Roland Niczuly (26 de ani), portarul covăsnenilor.

Ca de obicei la ultimul act al finalei Cupei, evenimentul este introdus de imnul național. De regulă, românii duc mâna dreaptă la inimă când se intonează ”Deșteaptă-te, române!”.

Dintre toți fotbaliștii români aliniați la imn în Sepsi – FC Voluntari, doar Niczuly a ales să-și țină mâinile pe lângă corp. Portarul lui Sepsi originar din Târgu Secuiesc, județul Covasna, a fost și unul dintre jucătorii care n-au cântat ”Deșteaptă-te, române!”, a notat GSP.RO.

Dintre jucătorii de la Sepsi, croatul Aganovic, spaniolul Eder Gonzalez și bulgarul Dimitrov nu au ținut mâna la inimă.

Tavares și Marcelo Lopes au dus mâna la piept

Deși în mod evident nu știau imnul, portughezii Tavares și Marcelo Lopes de la Voluntari au simțit românește. Ei au oferit un cadru simpatic, având mâna la piept în momentul intonării imnului național.

Sepsi a jucat din nou finala Cupei României, după cea pierdută în 2020, în dauna FCSB, scor 0-1.

Citește și

Lovitură: profesorii nu mai pot face meditații cu elevii din clasele la care predau