Lovitură: profesorii nu mai pot face meditații cu elevii din clasele la care predau

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că profesorii din România nu mai pot face meditații cu elevii din clasele la care predau. Măsura va fi transpusă într-o lege și va intra cât de curând în vigoare.

Schimbare istorică în învățământul românesc anunțată de ministrul Sorin Cîmpeanu. Aceasta îi vizează pe elevii și profesorii implicați în zona meditațiilor.

Interzis!

Marți, 17 mai 2022, ministrul educației a anunțat că profesorilor le va fi interzis prin lege să mai dea meditații cu elevii din clasele la care predau.

Conform lui Sorin Cîmpeanu, aceasta regulă ar putea fi aplicată chiar din anul școlar 2022-2023. Oficialul guvernului a punctat faptul că vor fi impuse sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o vor respecta.

Ministrul Educației a spus că meditațiile ținute de profesori pentru elevii de la clasă pot altera relevanța notelor și respectarea condițiilor de etică.

În România, o interdicție de acest fel pentru profesorii din cadrul învățământul preuniversitar este stabilită prin Codul de etică, care a fost adoptat în octombrie 2018, prin ordin al ministrului Educației. Aceasta însă nu se respectă.

”Condiție de bun simț”

Acum, lucrurile se vor schimba radical. Ministrul Cîmpeanu a subliniat că o astfel de interdicție va fi impusă printr-o lege care va face parte din pachetul legislativ ce va fi adoptat prin Programul ”România Educată”.

Prin noua măsură, spune Cîmpeanu, nu se interzic meditațiile în România, ci se specifică faptul că profesorii nu mai pot preda în particular elevilor de la clasă. ”E o condiție de bun simț”, punctează oficialul.

”Meditațiile se practică în orice stat european și nu i se poate interzice unui părinte să își dea copilul la pregătire suplimentară. Însă, o condiție de bun simț este ca profesorii să nu facă meditații cu elevii de la clasă.

Vrem să avem relevanța notelor și respectarea condițiilor de etică, iar relevanța notelor are de suferit când un profesor face meditații cu elevii de la clasă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru HotNews.

Citește și

Ioana Mihăilă: de ce medicii români mint privind infecțiile nosocomiale