Povestea lui Ciprian Tătărușanu. Portarul, impecabil la AC Milan

Ciprian Tătărușanu este un exemplu pentru fotbaliștii români și nu numai. Portarul de 36 de ani a ajuns titular la AC Milan, campioana Italiei, iar în această seară a avut o prestație impecabilă în derby-ul cu Juventus Torino, terminat 2-0 pentru rossoneri.

Tătărușanu a fost la al treilea meci jucat în acest sezon și nu le-a dat nicio emoție colegilor săi. Goalkeeperul este din 2020 la AC Milan, fiind cumpărat de la Olympique Lyon pentru 1 milion de euro. AC Milan este pe locul 3 în Italia, cu 20 de puncte, la egalitate de puncte cu Napoli și Atalanta, ocupantele locului 1, respectiv 2 în Serie A.

AC MILAN-Juventus 2-0
Au marcat: Tomori 45′, Diaz 54′

Povestea lui Ciprian Tătărușanu

Portarul român s-a impus la fiecare echipă la care a jucat. Gloria Bistrița, Steaua, Fiorentina și Nantes sunt formațiile unde Tătărușanu a reușit să se impună ca titular incontestabil.

Iar povestea lui Tătărușanu a început la un meci la Juventus București, în liga a 3-a, când a fost remarcat de Ioan Ovidiu Sabău. Atunci portarul avea 20 de ani și fusese refuzat de Dinamo și de Steaua.

”Mă bucur pentru el foarte mult. Îl apreciez mult. L-am luat la Bistriţa, fiind recomandat de cineva de la Juventus Bucureşti. L-am luat în pregătire şi după 30 de minute i-am spus lui Nea Jean să meargă să plătească suma de transfer că eu nu-l mai bag, că dacă îl vede cineva sigur îl ia. Îmi aduc aminte foarte bine momentul. Nea Jean era în dreapta mea şi i-am zis: Trimite repede pe cineva să plătească suma, că nu-l mai bag să joace!

A intrat 30 de minute şi comunica, lovea mingea perfect şi cu stângul şi cu dreptul, avea talie. Mă întrebam: Unde a fost ăsta până acum? (n.r.- râde)”, a povestit Ioan Ovidiu Sabău.

Ulterior, Gigi Becali a plătit o sumă foarte mare de bani ca să-l ia la Steaua.

”Nu mai ştiu cât a luat pe el. 1.5 sau 1.8 milioane de euro. Noi am plătit 20 sau 25 de mii de euro. Pe urmă am aflat că a mai fost prin probe la Steaua, la Dinamo, la Rapid. Şi mă sunase Zoli Iaşko, după ce a aflat că l-am luat. Mi-a zis: «Bravo ţie, că nu l-a luat nimeni. E un portar foarte, foarte talentat»…A trebuit să renunţ la Albuţ pentru că vedeam în el un portar de mare perspectivă şi o investiţie foarte bună pentru clubul Gloria Bistriţa”, a rememorat Ioan Ovidiu Sabău.

Citește și:

În ce și-a investit Dan Negru banii câștigați: ”Mă bucur că am fost zgârcit”