Tătărușanu, reacție scandaloasă: ”Nu mă interesează părerile oamenilor și suporterilor din România!”

Tricolorii au început cu stângul campania Ligii Națiunilor, 1-1 acasă cu Irlanda de Nord, iar meciul de baraj cu Islanda, pentru un bilet contratimp la Euro 2021, este prevăzut luna viitoare. Mâine seară, de la ora 21:45, la Klagenfurt, este meciul cu Austria, care tocmai a învins, 2-1, în Norvegia.

Unul dintre liderii naționalei, Ciprian Tătărușanu, a avut o ieșire nepotrivită, considerată de mulți oameni de fotbal ca fiind scandaloasă. La conferința de presă din această seară, în Austria, portarul de rezervă de la Lyon a avut o răbufnire ce va fi taxată. „Nu mă interesează ce părere au oamenii şi suporterii din România, nu stau să răspund fiecăruia, am pierde foarte mult timp!”, a reacționat portarul.

Apoi a încercat să dreagă situația. ”Bineînţeles, eu ca portar mă simt responsabil pentru orice gol pe care-l iau. Sunt o persoană care este foarte critică cu mine şi îmi doresc să ajut echipa. La meciul cu Irlanda nu am avut ocazia, pentru că meciul a decurs de aşa natură. Sper ca mâine să o fac mult mai bine”, a spus el. Reacția lui Tătărușanu vine ca urmare a diverselor critici după remize cu irlandezii, în special cea a lui Dumitru Dragomir, dar și pe fondul disputei verbale dintre Alibec și Marica.

Jurnalistul Gazetei Sporturilor, Marius Mărgărit, l-a întrebat pe Ciprian dacă este un război între jucătorii echipei naţionale şi cei din lumea fotbalului, oferindu-i ca exemple criticile formulate de Dumitru Dragomir şi de fostul internaţional Ciprian Marica. Înțepat, goal-keeper-ul a reacționat nervos: „Nu pot să pui nişte întrebări normale despre jocul care a fost sau despre cel care va veni, trebuie să mă întrebi doar ce a zis Dumitru Dragomir sau Marica? Alte întrebări nu ai? Mi s-ar părea mult mai normal să-mi pui nişte întrebări normale, nu să încerci să deschizi un conflict. Chiar nu ai întrebări despre meci?”

Vizavi de jocul cu austriecii, românul a declarat: ”Deja am uitat acel meci şi ne gândim la meciul de mâine şi ne gândim să luăm cele trei puncte. Este important să avem cât mai multe meciuri cu noul antrenor, să ne adaptăm la ce ne cere el şi este foarte bine că avem aceste două meciuri înainte de barajul cu Islanda.

Vom practica probabil acelaşi joc ca în meciul cu Irlanda de Nord, vom încerca să avem posesia pentru că asta este ideea antrenorului. Deja am lucrat foarte mult pe această temă şi în niciun caz nu vom încerca să ne apărăm. Acestea nu sunt meciuri amicale pentru că jucăm barajul cu Islanda datorită acestei competiţii. Nu le tratăm ca meciuri amicale, sunt meciuri oficiale şi vrem să terminăm grupa pe primul loc, deşi nu va fi uşor”.

Citește și

Când vor reveni suporterii pe stadioane. Vezi ce zice Ministrul Sportului