--> -->

”Pisica” Lobonț, revenire spectaculoasă în fotbalul românesc

Bogdan Lobonț a revenit în fotbalul românesc! Extrem de iubit și de rapidiști, și de dinamoviști, mai ales că a câștigat campionatul cu ambele formații, fostul internațional, acum în vârstă de 45 de ani, a decis astăzi să se întoarcă în Giulești.

”Lobby One” a fost liber de contract din vara anului trecut, când a fost demis din funcția de selecționer al naționalei României U20. Ulterior, fostul fotbalist a negociat cu CSA Steaua pentru a ocupa postul de antrenor al echipei U18 din Ghencea.

Propus de Iencsi

„Pisica” a fost și pe lista lui Gigi Becali pentru rolul de „principal”! Totuși, după o pauză de mai bine de un an, Bogdan Lobonț va reveni în „iarbă” la Rapid.

Din informațiile FANATIK, „Lobby” va fi noul antrenor cu portarii al clubului din Giulești. Fostul goalkeeper s-a întors la Rapid la propunerea lui Adrian Iencsi. Legendarul fundaș din Giulești a fost prezentat oficial în această vară ca noul antrenor secund al lui Cristiano Bergodi.

Antrenorul principal al Rapidului a fost încântat să-l aibă în staff pe Bogdan Lobonț. Bergodi consideră că experiența acumulată de fostul portar în Serie A la AS Roma, de unde s-a retras din activitate în 2018, îi va prinde bine Rapidului.

Ce a făcut în ultima vreme

Pe banca naționalei României U20, Bogdan Lobonț a adunat 8 partide și a înregistrat trei victorii și cinci înfrângeri. Înainte de aventura la cârma echipei de tineret a „tricolorilor”, Lobonț a fost secundul lui Cosmin Contra la prima reprezentativă, iar în perioada decembrie 2018 și iunie 2019 a pregătit-o pe U Cluj.

Bogdan Lobonț a adunat 19 meciuri pe banca „șepcilor roșii”, unde a bifat 13 victorii, 2 egaluri și 4 înfrângeri. Ca jucător Bogdan Lobonț a evoluat aproape un deceniu la AS Roma și a adunat 85 de apariții în tricoul naționalei României.

Pe 2 septembrie, Rapid va primi vizita lui Dinamo, într-un derby al orgoliilor în fotbalul românesc.

Citește și

Legătura dintre Victor Cornea și familia Iohannis