Lobonț, uluit: ”Își dădeau coate să facă poză cu Florin Salam”

Bogdan Lobonț (44 de ani), fostul selecționer al României U20, a povestit un episod în care ”tricolorii mici” s-au înghesuit pentru o fotografie cu Florin Salam, cunoscutul interpret de manele.

Bogdan Lobonț a făcut o analiză a sectorului juvenil din România. ”Pisica” e de părere că mentalitatea și educația contează decisiv în dezvoltarea unui fotbalist. 

”Mediu și gena”

”Depinde de mediul în care crești, în care te dezvolți. Și de gena pe care o ai. Depinde ce exemple urmărești. Nu știu dacă am mai spus cuiva, dar am avut o acțiune la U20 în noiembrie, eram în recepția hotelului înainte să plecăm la antrenament.

N-am absolut nimic cu el și pot să-mi cer scuze că-l dau exemplu. Era prezent Florin Salam în recepție. Înainte să plecăm au coborât mulți jucători, mai că își dădeau coate care să facă primul poze cu el”, a rememorat Lobonț.

”Nu i-am văzut să se înghesuie la poze cu ei”

”În autocar le-am zis că au lângă ei 2 dintre cei mai buni pasatori pe care i-a dat fotbalul românesc, Cătălin Munteanu și Lucian Sânmărtean, nu i-am văzut să se înghesuie la poze cu ei. Nu e o critică, Florin Salam face foarte bine meseria pe care o face și sunt ferm convins că a muncit foarte mult să ajungă la nivelul la care este.

Dar să ne uităm puțin, pe noi înainte ne lua tremuratul când vedeam un jucător de fotbal, acum parcă atenția s-a dus cu totul în alte sectoare. Poate pe de-o parte este și normal, noi adulții trebuie să le creăm mediul propice, dacă nu facem noi asta, n-avem cum sa le cere să facă chestii pe care nici nu le gândesc”, a povestit Bogdan Lobonț la Sport Total FM.

Bogdan Lobonț a fost selecționerul României U20 între 10 august 2021 și 30 iunie 2022. A obținut 3 victorii și a pierdut de 5 ori.

Citește și

Cristian Tudor Popescu, după anunțul Austriei că nu vrea România în Schengen: ”E de domeniul absurdului”