--> -->

Ioana Mihăilă a depus jurământul ca ministru al Sănătății. Iohannis: ”Să o sprijiniți”

Ioana Mihăilă, 39 de ani, este noul ministru al Sănătății, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a ei în funcție. Totodată, propunerea celor de la USR-PLUS a depus jurământul ca oficial al Executivului în fața președintelui țării.

”Să o sprijiniți pe noua colegă!”, le-a transmis șeful statului membrilor Guvernului, după ce Mihăilă a depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni.

”Doamnă ministru, preluați astăzi un minister foarte complicat, Ministerul Sănătății, într-o perioadă extrem de dificilă, de pandemie. Vă doresc multă putere de muncă, mult succes!”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Șeful statului a mai spus că este mulțumit că discuțiile din coaliție au luat sfârșit.

Ioana Mihăilă a depus jurământul de învestitură ca ministru al Sănătății. ”Sunt foarte bucuros că în coaliție s-a găsit un modus vivendi care ne dă tuturor speranțe că lucrurile vor merge și mai bine. Doresc și Guvernului să găsească o colaborare foarte bună între membrii Guvernului și, în acest caz special, să o sprijiniți pe noua colegă, doamna ministru Mihăilă, fiindcă va avea enorm de multe probleme de rezolvat”, a adăugat Iohannis.

Ioana Mihăilă a fost propunerea USR PLUS pentru acest portofoliu, în urma revocării lui Vlad Voiculescu prin decret prezidențial.

”Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă.

Citește și

Marcel Ciolacu, după armistițiul din coaliție: ”Premierul a devenit Pisi-Cîțu. Se pune pe răsfoit”