Marcel Ciolacu, după armistițiul din coaliție: ”Premierul a devenit Pisi-Cîțu. Se pune pe răsfoit”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a apreciat după actul adițional semnat de liderii coaliției la protocolul de guvernare, că premierul Florin Cîțu trebuie de acum înainte să parcurgă acordul pentru a fi sigur că are voie sau nu să semneze ceva.

”Suntem la capătul celei mai negre săptămâni din ceea ce este, mai nou, coaliția morții! Din cauza acestei absurde crize politice, românii au plătit și economic. Avem cea mai mare creștere a euro și cea mai mare datorie publică din ultimii 30 de ani!

În plină pandemie, România nu a avut o săptămână ministru al Sănătății. Prețul e plătit de români, nu de Cîțu, Barna sau Orban. A fost o criză de pubertate politică! Am avut de-a face cu partide politice imature ce-au pus orgoliile personale mai presus decât cele ale românilor și companiilor românești.

Singura schimbare notabila a fost faptul ca prerogativele conferite de Constitutie premierului au fost schimbate cu un acord al unei coalitiei.

Cu alte cuvinte, din acest moment așa-zisul premier Cîțu a devenit acum Pisi-Cîțu, pentru ca inainte de a semna ceva trebuie sa rasfoiasca acordul coalitiei sa vada daca are voie sau nu are voie. Daca nu are voie, trebuie să îi roage frumos pe președinții coaliției sa îi dea voie sa semneze.

Pentru orgoliile domnului Barna nu știu dacă s-a rezolvat situația, fiindcă văd că tot domnul Cîțu e premier. Nu aș fi mirat ca în maximumo lună să mai avem o criză.

Avem și-un lucru bun: Vlad Voiculescu nu mai este ministrul Sănătății. Puteau rezolva asta de la prima moțiune depusă de Partidul Social Democrat, nu să plătească alți români cu viața ca să vină această demitere.. Noul ministru al Sănătății pleacă de la prezumția bunelor intenții. Trebuie să rezolve tâmpeniile făcute de către Vlad Voiculescu”, a spus Ciolacu.

Citește și

Întâlnire între români și bulgari pentru măsurile de vacanță: ”Ordin în timp util”