Will Smith a demisionat: ”I-am rănit”

Will Smith, 53 de ani, a anunțat că demisionează din Academia Oscarurilor, după cinci zile de la momentul violent de la gala premiilor Oscar, când actorul l-a lovit pe comediantul Chris Rock, 57 de ani.

”Voi vorbi cândva despre asta”

Aceasta în timp ce omul care a făcut o remarcă ironică la adresa soției sale a fost aplaudat minute în șir la primul spectacol după acel moment!

”Nu am multe de spus despre ceea ce s-a întâmplat. Încă procesez, așa că la la un moment dat voi vorbi despre asta. Va fi serios și va fi amuzant, dar acum o să spun niște glume”, a spus Rock, lăcrimând.

”N-am vorbit despre asta cu nimeni, în ciuda a ceea ce poate ați auzit”, a adăugat el.

Anunțul lui Will Smith, în schimb, a fost tipic, standard.

Cine i-a făcut discursul?

”Acţiunile mele la cea de-a 94-a ediţie a Premiilor Academiei au fost şocante, dureroase şi de nescuzat”, a spus el.

”Lista celor pe care i-am rănit este lungă şi îi include pe Chris, familia lui, mulţi dintre prietenii mei dragi şi apropiaţi, toţi cei care au fost în public sau (au privit) de acasă.

Demisionez din calitatea de membru al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice şi voi accepta orice consecinţe pe care consiliul de administraţie le va considera potrivite”, a spus actorul. El a afirmat că a ”trădat încrederea Academiei”, dar și că ”a privat alţi candidaţi şi câştigători de şansa de a sărbători munca lor extraordinară.

Era să fie arestat!

În urma anunțului lui Smith, Academia americană de film a anunțat că acceptă demisia acestuia, în timp ce ”va continua” ancheta sa disciplinară.

Gluma lui Chris Rock despre părul tuns al Jadei Pinkett Smith, soţia lui Will Smith care suferă de o boală ce provoacă o cădere semnificativă a părului, a declanşat scandalul de la gala de premiere de duminică seara. Academia Oscarurilor a iniţiat o procedură disciplinară împotriva artistului.

Consiliul său de administraţie a informat că se va întruni pe 18 aprilie pentru a decide asupra cazului şi a unor eventuale sancţiuni.

Producătorul ceremoniei a anunțat, ulterior, că poliția era pregătită să-l aresteze pe Will Smith, dar Chris Rock nu a vrut să depună plângere.

Citește și

Raluca Turcan, de la pian la arte marțiale