Promisiuni pe bandă rulantă la Dinamo pentru mercato: ”Dacă trebuie 10”

La întâlnirea cu fanii de la Oradea, care a avut loc sâmbătă seară, Ovidiu Burcă, Andrei Nicolescu și Gabriel Glăvan au încercat să-i liniștească pe suporterii lui Dinamo. Au promis transferuri mai de calitate ca în vară și buget superior de salarii.

Dinamo este în prezent într-o criză profundă, nu a mai câștigat de nouă meciuri în ambele competiții interne. Iar vineri seară s-a făcut de râs, 1-1 cu FC Bihor, în Cupa României, o formație de liga a treia.

Aproximativ o sută de suporteri dinamoviști s-au întâlnit sâmbătă seară la hotel Ramada din Oradea pentru a dialoga cu antrenorul Ovidiu Burcă, administratorul special Andrei Nicolescu și directorul sportiv Gabriel Glăvan.

„Câinii” au avut meci joi seară la Oradea, cu FC Bihor, 1-1, apoi au etapă de campionat, ultima din turul sezonului regulat, cu UTA, luni seară, tot în orașul de pe malul Crișului.

Promisiuni, promisiuni și alte promisiuni

Cei trei oficiali dinamoviști au transmis fanilor că există coeziune la nivelul administrativ și la echipă, practic, transmițându-se mesajul că Ovidiu Burcă va continua munca la formație, în ciuda faptului că este „bombardat” internetul de mesaje de demisie la adresa tehnicianului de 43 de ani.

„Nivelul salarial va crește cu 30-40% față de vară. E rușinos, din punct de vedere sportiv, ce se întâmplă. Dar acum spre deosebire de vară avem și predictibilitate pe ce facem la Dinamo.

Atunci erau 6 milioane de euro incluși la masa credală. Dacă se va decide că ne trebuie 8 jucători, aducem si vor fi financiar peste ce și-a asumat acționariatul în vară. Dacă vor fi 4 jucători, va fi la fel. Dacă 10 jucători ar veni și ar pleca, echilibrul s-ar schimba.

Pentru condițiile create, nu există opțiunea retrogradării. Dacă ne spun (n.r. – Burcă și Glăvan) că avem nevoie de 10 jucători, vom face asta. 100% suntem pregătiți și de retrogradare, dar ar fi un dezastru clar.

Vrem să ieșim din pasa sportivă rușinoasă. Îmi este rușine să mai vorbesc, suntem în criză, orice mesaj aș vrea să transmit mai departe, sportiv suntem foarte jos”, a declarat Andrei Nicolescu, conform RadioDinamo.

Teoria lui Ovidiu Burcă: „Dacă schimbi mulți jucători, se schimbă dinamica grupului”

Și Ovidiu Burcă a vorbit despre situația de la echipă.

„Trebuie să avem stabilitate, se face pas cu pas, vom aduce jucători, la anul crește bugetul cu 30%. Ne descurcăm cu ce avem. E greu să aduci jucători în România, avem restricții, mulți aveau din alte părți, pe mai mulți bani.

Când intri în degringoladă, e greu mental să te redresezi. Suntem sub performanța așteptată, nu e normal să ai 8 goluri marcate.

Trebuie dezvoltate toate departamentele, să crească nivelul în tot ce înseamnă Dinamo. Pentru a lua jucători importanți, trebuie să formăm departamente. Dacă schimbăm mulți jucători, se schimbă dinamica grupului. Trebuie luați jucători pe stilul nostru de joc. E greu să găsești jucători care să vină la Dinamo.

,Presiunea de la Dinamo e greu de dus, sunt jucători care nu au fost obișnuiți. Dacă nu ne prezentăm la nivelul dorit, e consecința crizei.

Ne trebuie rezultat pozitiv, de el ne agățăm. Asta ne trebuie din toate punctele de vedere, să ne reconectam cu fanii. Suntem într-un moment în care avem frână de mâna trasă. E dificil de gestionat emoțional tricoul lui Dinamo”, a transmis și Ovidiu Burcă.

Citește și

Nicolae Ciucă luat la rost: ”Mi-e greață de patrioții ăștia de carton”