--> -->

Pregătit să preia Dinamo: ”Trebuia să mă caute, cu mine urcă”

Dinamo a rămas fără antrenor, după ce Gică Mihali a preferat să meargă în Liga 3, la Dunărea Călărași.

Ciprian Marica a găsit soluția și le transmite conducătorilor să apeleze la Ionuț Chirilă: ”Ar trebui să vină și rândul lui”.

Strategia lui ”Capellino”

”Dinamo ar fi trebuit să se gândească mai repede la mine, ca să nu ajungă aici. În fotbal, managementul sportiv e în strânsă legătură cu managementul financiar. Dinamo are nevoie de un antrenor. De ce să-mi fie frică, ce poate fi mai jos decât atât? Dinamo mai jos nu poate ajunge, poate doar să urce!

Acum, trebuie să demonstrezi că poți transforma jucătorii din speranțe în certitudini, trebuie să faci o selecție riguroasă, să dai drumul tinerilor, să creezi o echipă cu o medie de vârstă de 20, 21 de ani care să evolueze 4 ani împreună. Din al doilea an, să vinzi deja doi jucători la echipe medii din occident.

Dinamo poate reveni în prima ligă din primul sezon. Divizia B nu e un campionat puternic. Dinamo are jucători talentați, poate mai mult decât ce s-a întâmplat la baraj. Trebuie să li se acorde încredere tinerilor români, nu celor din străinătate ca până acum”, a declarat Ionuț Chirilă în emisiunea ”Digi Sport Special”.

”Dinamo avea nevoie de mine de mai mult timp. Eu am construit generație după generație, și la Dinamo, și la Rapid, și la Chiajna. N-am primit niciun telefon nici acum. Cred că mai aveți de așteptat până să mă caute Dinamo… Se prăbușește iar totul dacă se aduc aceiași oameni care au adus clubul aici. Nimeni nu-și asumă!”, a mai spus antrenorul.

Marica îl propune: ”Ar trebui să vină și rândul lui”

”Ținând cont că au antrenat atâția antrenori Dinamo, ar trebui să vină și rândul lui. Omul ăsta nu a avut șansa, cu toate că a făcut atâtea pentru Dinamo.

E un dinamovist, ar veni și cu bani de acasă numai să o antrenze pe Dinamo. Dacă toți au avut șansa să o antreneze pe Dinamo, eu cred că Ionuț Chirilă ar merita.

Nu numai că ar trebui și ar putea, chiar ar merita acest lucru. Sigur, e foarte greu să reușești ceva. Nici cei de acolo nu-și permit să aducă un antrenor, nici ei nu știu ce va fi”, a spus Ciprian Marica, la Pro Arena.

Citește și

Erdogan către Iohannis: ”Ce mai face Hagi?”