Ovidiu Burcă nu mai vrea jucători: ”Avem echipă completă”

Dinamo a învins ieri, scor 7-0, pe CS Tunari într-un meci de verificare la Săftica, înaintea etapei de vineri seară cu FCU Craiova, pe Arena Națională.

Antrenorul Ovidiu Burcă a mărturisit că este conștient de presiunea pe care tradiția și istoria clubului o pun asupra celor care lucrează pentru ”câini”, a declarat că știe ce așteptări au suporterii lui Dinamo, dar el este satisfăcut cu lotul actual. Totodată, a ținut să transmită care sunt planurile sale pentru ceea ce va urma în perioada imediat următoare.

Burcă despre jucători: „Acolo intervin diferențele, nu la 5.000, 10.000 de euro”

”Să nu cădem în capcana pusă de mass-media, de suporteri, ei văd lucrurile dintr-o anumită perspectivă, noi avem o altă perspectivă.

Cunoașteți limitările noastre vizavi de a aduce jucători, am făcut compromisuri, astăzi avem echipa completă. Jucătorii străini sunt din ce în ce mai adaptați. Un an și ceva e puțin timp cât ai lucrat la o echipă, noi demonstrăm ca având răbdare, poți avea succes cu un anumit tip de jucător care la început nu a funcționat așa cum ți-ai dorit.

Unii au nevoie de mai puțin timp, alții de mai mult, sunt multe variabile. La bugetul pe care îl avem am căutat cele mai bune variante.

Între un jucător la 5.000 de euro și un altul la 10 000 de euro diferențele nu sunt atât de mari, diferența vine când încerci să îi adaptezi într-un model de joc, cultură, noi încercăm să avem răbdare, să analizăm jucătorii pe care i-am adus”, a declarat antrenorul lui Dinamo.

Ce procentaj de reușită vrea să aibă Burcă la Dinamo

”Să sperăm că majoritatea, dacă nu chiar toți, poate am fi singurul club din lume care a intregat 10 din 10. Indiferent cât de bine analizezi, chiar și când plătești sume de transfer, la cluburi mari, sunt jucători care nu se pot integra. Dar când 60-70% îi integrezi în sistemul de joc, cultură, țară, eu cred că ai un grad de reușită foarte bun.

Formarea unei echipe nu se poate întâmplă peste noapte, procesul are nevoie de timp, integrarea lor e o dinamică deloc ușoară, am văzut și lucruri bune care ne pot da speranța că putem forma o echipă competitivă anul acesta.”, a explicat Ovidiu Burcă în interviul acordat pentru clubul Dinamo.

Citește și

Un loc unic în România cum numai în America mai găsești: ”Super ușor de ajuns”