Oficial important ucrainean: ”Rușii cu Putin ce-au făcut românii cu Ceaușescu”

Un oficial ucrainean, reacție uluitoare despre Putin și Ceaușescu! Mai sunt aproape două luni până la momentul comemorării tragicelor evenimente din Decembrie 1989. Revoluția română din acele zile a rămas și rămâne și astăzi un reper.

În același timp acele zile, și mai ales ziua de 25 decembrie 1989, rămâne ca un moment infam, delicat, al istoriei. Într-o zi când sărbătorim Nașterea lui Iisus, cei care preluaseră puterea decideau să ia o viață.

Putin comparat cu ”Nea Nicu”

Încă de la începutul războiului ucrainean, și ulterior în Parlamentul României, președintele Volodimir Zelenski ne-a reamintit de acest episod.

Ca o obsesie, zilele acestea ni s-a reamintit de 25 decembrie 1989, dar de data asta de Anton Gerașcenko, consilier în Ministerul de Interne ucrainean, care a avut o reacție uluitoare despre Putin și Ceaușescu.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a transmis un mesaj pentru rușii de rând, pe care îi încurajează să urmeze exemplul României și să facă cu Vladimir Putin ce au făcut românii cu Nicolae Ceaușescu.

Mesaj de la Moscova

”Încă o paralelă istorică. Sper ca într-o zi rușii să facă ceva asemănător lui Putin cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu”, a transmis Gerashchenko pe Twitter. Acesta a publicat apoi pe Twitter un video cu Revoluția română din decembrie 1989.

”Oamenii au votat la referendum. Rezultatele sunt cunoscute. Le știți foarte bine. Oamenii și-au făcut alegerea. Rusia le acceptă”, a afirmat Putin în discursul de vineri.

Citește și

Gabriel Liiceanu: ”Nicolae Ciucă, un plagiator care semnează demisia unui alt plagiator”