--> -->

Gabriel Liiceanu: ”Nicolae Ciucă, un plagiator care semnează demisia unui alt plagiator”

Scriitorul și filosoful Gabriel Liiceanu a declarat, la Europa FM, că prin luarea la cunoștință a demisiei ministrului educației, premierul Ciucă și-a semnat propria lui demisie.

Pe cine a lăudat

”Un plagiator semnează demisia unui alt plagiator. Știți la ce revine asta? Că și-a semnat și propria lui demisie pentru că a semnat-o pentru că a plagiat. Din clipa asta el și-a semnat, de asemenea, demisia, va trebui mâine-poimâine să și-o semneze pe a lui”, a spus Gabriel Liiceanu despre premierul Ciucă.

Joi seară, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că acceptă demisia lui Sorin Cîmpeanu.

Întrebat despre situaţia premierului Ciucă, acuzat la rândul său de plagiat, Liiceanu a răspuns că este gravă. „E gravă din punctul lui de vedere pentru că nu cred că societatea civilă, care dă semne că poate și că trebuie să reacționeze, se va opri.

Nu se va opri, capacul a fost ridicat după această poveste. E meritul infinit al acestei doamne, Emilia Șercan, că a avut tenacitatea de a o ține langa 12 ani pe o singură temă și iată rezultatele”, a precizat Liiceanu.

”Rușinea Europei”

Gabriel Liiceanu a mai spus că ”nicăieri în Uniunea Europeană, niciodată, de 32 de ani, n-a existat o țară cu un președinte care să aibă un prim-ministru și un ministru al învățământului plagiatori, nu există așa ceva, este rușinea Europei”.

Potrivit acestuia, ”în nicio țară din UE n-au existat 24 de miniștri ai educației din care 7 au fost masiv suspectați sau dovediți de plagiatori, niciuna”.

Citește și

CTP, mesaj dur după moartea lui Arșinel: ”Impostura dăinuie”