Momente teribile la Vama Nădlac 2, cu românii ce revin în țară: ”Angajații DSP sunt scuipați și înjurați”

În jumătate de zi, 1.500 de persoane au fost carantinate după trecerea prin punctul de frontieră Nădlac 2 pentru că nu erau vaccinate anti-COVID, în total 16.000 de cetățeni, conform estimărilor oficiale oferite de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Vămile din vestul țării sunt supraaglomerate de românii care vin acasă pentru Sărbători, iar timpul de așteptare la frontieră ajunge și la 10 ore.

În total, în ultimele două zile, 16.000 de persoane au fost carantinate după intrarea în România, pe cale terestră ori aeriană.

Neinteresați de vaccinare

Horea Timiș, directorul DSP Arad, a subliniat că interesul oamenilor pentru vaccinare este extrem de scăzut.

”În centrul de vaccinare deschis la Vama Nădlac 2, unde se folosește vaccinul de la Johnson & Johnson, doar două persoane s-au vaccinat astăzi, în intervalul de timp de 7 ore. Asta arată că interesul pentru vaccinare al celor aproximativ 1.500 de persoane carantinate a fost de 0,1%”, a precizat Horea Timiș pentru Libertatea.

Directorul DSP Arad a adăugat că angajații Direcției de Sănătate Publică sunt ”scuipați și înjurați” de către cei care intră în carantină pentru că nu sunt vaccinați!

”Cel mai demoralizator aspect pentru un medic sau pentru un cadru medical este că sunt scuipați și înjurați de către cetățenii care sunt carantinați. În continuu trebuie să stăm cu jandarmii la ușa centrului de triaj din vamă”, a mai explicat Horea Timiș, directorul DSP Arad, pentru Libertatea.

Ore întregi în coloană

De sâmbătă, 18 decembrie, la punctele de trecere a frontierei din vestul țării, adică vămile de la granița cu Ungaria, aglomerația e infernală și se așteaptă, conform mărturiilor, și 10 ore în coloană.

Duminică seară, ministrul Sănătății a declarat că din totalul celor care au intrat sâmbătă și duminică în România.

”Au fost carantinați 16.000. Sunt extrem de mulţi, lucrul acesta îngreunează activitatea în punctele de frontieră”, a spus Alexandru Rafila, potrivit news.ro, care citează Digi24.

Referitor la timpii petrecuți în vamă de românii care se întorc în țară pentru Sărbători, Rafila a explicat să asta se întâmplă din cauza documentelor de carantinare pentru nevaccinați, iar medicii de la DSP, pe care oamenii își descarcă nervii, nu au nicio vină în toată această situație.

Citește și

De unde a pornit Selly: ”La 6-7 ani, i-am implorat pe părinții mei să-mi cumpere acest obiect”