--> -->

Momente de cumpănă pentru o glorie a lui Dinamo

Dorin Mateuț, fostul mare vârf de atac al lui Dinamo, are probleme grave la unul dintre picioare, iar medicii s-au luptat pentru a evita amputarea, a susținut Prosport.

Câștigătorul trofeului ”Gheata de Aur” a Europei în 1989 este internat în spital, cu probleme serioase de circulație.

Ce spune Natalia Mateuț

Fiica lui Dorin Mateuț, Natalia Mateuț, a explicat, pentru ProSport, care este starea de sănătate a fostului internațional.

”Tata și-a pus o proteză la genunchi și acum a mers la un control. A fost la spital, e adevărat. L-a durut în aceste zile piciorul, dar am înțeles că este în regulă. Nu se pune problema de amputare, din ce știu. Am vorbit cu mama și nu știu exact toate detaliile, dar tata era OK”, a declarat Natalia Mateuț, fiica fostului mare fotbalist, pentru ProSport.

Potrivit informațiilor ProSport, fostul atacant al lui Dinamo, Dorin Mateuț, a fost internat în spital din cauza unor probleme serioase de circulație.

Carieră de top

Dorin Mateuț a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență București, situat pe Calea Floreasca, în imediata vecinătate a Complexului Sportiv Dinamo.

Fostul vârf de atac a reușit să câștige „Gheata de Aur” a Europei, trofeu acordat celui mai prolific marcator de pe continent, în 1989. Anterior, Dudu Georgescu (în 1975 și 1977) și Rodion Cămătaru (1987) au reușit să obțină această distincție.

La nivel de echipă națională, Dorin Mateuț a îmbrăcat în 56 de rânduri tricoul României, pentru care a marcat 10 goluri, și a evoluat la turneul final al Cupei Mondiale din 1990. În echipamentul lui Dinamo, acesta a evoluat în 146 de meciuri.

În anul 1988 a fost declarat cel mai bun fotbalist al României, în sezonul 1988-1990 a fost cel mai bun marcator al campionatului, iar în stagiunea 1986-1987 a reușit să înscrie cele mai multe goluri în Cupa României.

Citește și

Tamaș, ultima lovitură importantă a carierei? Cu cine negociază