--> -->

Clotilde Armand: ”Locuitorii din Sectorul 1 vor primi tichete anti-criză de 1.000 de lei”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a iniţiat un proiect de hotărâre potrivit căruia cine locuiește în Sectorul 1 din București și a împlinit 18 ani va beneficia de acest sprijin financiar.

Cum poate fi folosită suma

”Toți cetățenii Sectorului 1 vor putea beneficia de un sprijin anti-criză în valoare de 1.000 lei pentru a putea trece mai ușor peste această iarnă. Sprijinul financiar poate fi folosit de cetățeni pentru: achiziția de panouri fotovoltaice, pompe de căldură, schimbarea de uși și ferestre și în anumite cazuri plata unor facturi la energie”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Edilul susține că sursa banilor o reprezintă economiile făcute din contractul cu operatorul de salubritate în 2021 și 2022, este vorba despre 200 de milioane de lei, adică aproximativ 40 de milioane de euro.

Ce a solicitat primarul

Clotilde Armand a făcut un apel către PSD și PNL ”să lase orgoliul de partid și calculele electorale la o parte” și să voteze în viitoarea şedinţă de consiliu local acest proiect.

”Am susținut astăzi o conferință de presă la care au participat Vlad Voiculescu – fostul ministru al Sănătății, Claudiu Nasui – fostul ministru al Economiei și deputata Cristina Prună– vicepreședinte în Comisia de Industrii și Servicii în care am anunțat un nou proiect prin care vrem să sprijinim cetățenii Sectorului 1 afectați de criza energetică.

M-au întrebat mulți oameni unde sunt banii economisiți de la operatorul de salubritate care ne factura prea mult. Iată acum răspunsul meu. Avem 200 milioane lei economisiți în perioada 2021-2022 de la serviciul de salubritate și îi vom folosi astfel:

Toți cetățenii Sectorului 1 vor putea beneficia de un sprijin anti-criză în valoare de 1.000 lei pentru a putea trece mai ușor peste această iarnă. Sprijinul financiar poate fi folosit de cetățeni pentru: achiziția de panouri fotovoltaice, pompe de căldură, schimbarea de uși și ferestre și în anumite cazuri plata unor facturi la energie.

Aceasta este soluția pe care administrația locală a Sectorului 1 a găsit-o potrivită pentru cetățenii săi în acest moment în lipsa unor măsuri de sprijin adoptate de către Guvernul României. În acest moment, o criză energetică are loc în toată Europa, în principal din cauza șantajului pe care-l face Rusia cu exportul de gaze. Toate guvernele europene, de la București la Lisabona și de la Atena la Oslo, încearcă să reducă cererea și să consolideze aprovizionarea cu energie înainte de iarnă.

Lansez un apel către toate forțele politice să lase orgoliul de partid și calculele electorale la o parte și să vină în sprijinul cetățenilor votând în viitoarea ședință de consiliu local acest proiect”, a scris ea pe Facebook.

Citește și

Emilia Șercan anunță de ce nu va verifica teza de doctorat a ministrului Bode transcrisă de USR