Claudiu Năsui: ”Nicușor Dan este prizonierul mentalității socialiste”

Fostul ministru USR, Claudiu Năsui, îl critică pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, legându-se de anumite afirmații ale edilului, care a spus că transportul alternativ face o concurență neloială activității de taxi.

”Ignoră realitatea”

”Noroc că Nicușor Dan nu are puterea să desființeze ride-sharing-ul, că ar face-o. Nu înțelege cum concurența scoate ce este mai bun din oameni. Este prizonierul unei mentalități socialiste în care statul dă monopol unora și prin reglementare apar servicii de calitate și la prețuri mici. Fals.

Experiența de dinainte de apariția aplicațiilor de ride-sharing ne arată fix asta. Puteai să faci plângere cât vrei la autoritatea de reglementare X sau Y, fără concurență nu s-a schimbat nimic. Prostia este atât de mare încât chiar primarul ar distruge complet traficul în București în numele unei ideologii care ignoră realitatea”, a scris Năsui pe Facebook.

Ce susține fostul ministru

”Concurența a dus la digitalizare rapidă, servicii mai bune și mai ieftine. Așadar, mulți oameni își lasă mașina acasă sau în garaj tocmai pentru că a apărut concurență la taxi-uri în București. Unii oameni au ales chiar să renunțe la mașină.

Nu mai au grija locului de parcare, nu mai trebuie să întrețină o mașină, să-i plătească rata lunară, să țină cont să ia RCA, să facă ITP, să schimbe anvelope iarna și vara. Da, nu e perfect.

Și nici nu va fi pentru că de când au intrat pe piață băieți deștepți au sărit rapid să ceară și ei câte un certificat, câte o atestare șoferilor care fac ride-sharing. Dar chiar și așa sistemul acesta rămâne infinit mai bun decât ce era înainte”, a adăugat USR-istul.

”Nu e un secret pentru nimeni, Nicușor Dan e o mare dezamăgire. Impus de PNL la alegerile din 2020, a fost de fapt alternativa la încă 4 ani cu PSD. Dar la un moment dat va trebui să ne întrebăm dacă tot votând răul cel mai mic vom avea vreodată o alternativă bună”, a conchis Năsui.

Citește și

FOTO Nole Đjoković: „Înainte de a fi sportiv sunt creștin ortodox”