FOTO Nole Đjoković: „Înainte de a fi sportiv sunt creștin ortodox”

Prins în mijlocul scandalului începutului de an, Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, a ținut să le mulțumească tuturor susținătorilor săi.

Mai ales că sârbii fac parte dintre ortodocșii ce sărbătoresc astăzi Crăciunul pe stil vechi.

Ceea ce nu se știe

Un alt detaliu care se știe mai puțin despre multiplul campion, actualul lider mondial în clasamentul ATP.

Câștigător de 9 titluri Australian Open, Novak Đjoković, mărturisitor al adevăratei și dreptei credințe, ctitor de biserici și spitale, a refăcut nenumărate biserici ortodoxe bombardate în spațiul fostei Iugoslavii, mare făptuitor de fapte de milostenie.

”Înainte de a fi sportiv sunt creștin ortodox” este una dintre mărturisirile unuia dintre cei mai buni sportivi din istoria tenisului.

Mulțumiri pentru cei ce i-au fost alături

Deși organizatorii de la Australian Open acceptaseră ca Novak Djokovic să poată juca la Melbourne fără vaccin, situația s-a schimbat radical în momentul în care liderul din ATP a ajuns la Antipozi.

Autoritățile nu i-au permis acestuia să intre pe teritoriul Australiei. Interogat de polițiștii de frontieră timp de aproape 9 ore, Djokovic a aflat că nu i se permite intrarea în Australia pe baza scutirii medicale de la vaccin pe care a prezentat-o. Viza lui Nole a fost anulată, iar avocații lui au contestat decizia.

În aceste momente, Djokovic se află în izolare într-un hotel din Melbourne. Va rămâne acolo cel puțin până luni, când cazul său va fi judecat.

După ce sute de sârbi, alături de părinții liderului mondial, s-au revoltat față de modul în care Novak Djokovic este tratat în Australia, Nole a reacționat și a ținut să le trimită un mesaj tuturor persoanelor care au i-au luat partea și au protestat la decizia autorităților australiene.

”Mulțumesc tuturor oamenilor din lumea întreagă care și-au arătat susținerea continuă. Simt asta și apreciez enorm”, a fost mesajul pe care acesta l-a postat pe contul său de Instagram.

Citește și

Virgil Musta schimbă foaia și oferă și vești bune: ”Trebuie să fim puțin precauți”