--> -->

Ce făcea Alexandru Arșinel cu cartelele cu care se stătea la coadă pe vremea lui Ceaușescu: ”Era foarte atent”

Cristina Deleanu și Eugen Cristea au vorbit despre amintirile pe care le au cu regretatul Alexandru Arșinel, decedat ieri la vârsta de 83 de ani.

Nevasta lui Cristea și-a amintit de perioada în care cei doi erau colegi de facultate și de năzbâtiile pe care le făceau în tinerețe.

Își vindea cartelele ca să-și cumpere pantofi

Eugen Cristea l-a descris pe actorul care s-a stins din viață pe 29 septembrie că își practica meseria cu un devotament din ce în ce mai rar.

Cristina Deleanu a povestit cât de multe sacrificii făcea maestrul Arșinel în perioada studenției. Aceasta spunea că de multe ori, atât el cât și alți colegi de la actorie, își vindeau cartelele cu care se stătea la coadă pentru alimente, pe vremea lui Ceaușescu, să își cumpere pantofi.

Arșinel era foarte atent la felul în care se îmbrăca și voia să fie mereu impecabil la fiecare apariție pe scenă. Pentru asta, conform declarațiilor Cristinei Deleanu, a renunțat de multe ori chiar și la cartelele pentru lapte și ulei.

Amintiri din perioada studenției

”Aveam, n-aveam treabă, noi eram acolo, la facultate. Eu mai dădeam fuga să aduc câte un borcan de mâncare. Pe vremea aceea băieții își vindeau cartelele pentru a-și cumpăra pantofi.

Apoi, ne apucam de cântat, de spus poezii, fiecare în clasa lui, până când începea ora de actorie. Asta a fost studenția, pe care nu o regret. Dimpotrivă, o iubesc”, a mărturisit Cristina Deleanu în emisiunea Exclusiv VIP de la Prima TV.

Când și unde va fi înmormântat

Alexandru Arșinel s-a stins din viață la data de 29 septembrie, după ce în ultimele săptămâni s-a zbătut pentru viața lui. Actorul fusese internat la Spitalul Universitar.

Înmormântarea marelui actor va avea loc duminică, 2 octombrie 2022, la ora 12, la Cimitirul Bellu din Capitală.

Trupul neînsuflețit al artistului este depus la Teatrul de Revistă Constantin Tănase până sâmbătă, 1 octombrie. Acolo, oamenii își pot lua rămas-bun de la cel pe care l-au îndrăgit de-a lungul celor 60 de ani de carieră teatrală.

Citește și

Alexandru Rafila: câte milioane de euro pierde România pentru vaccinurile anti-COVID cumpărate inutil