--> -->

Miliardarul pe care Alexandru Arșinel îl vedea salvatorul unui mare club: ”M-am mirat”

Alexandru Arșinel a murit în cursul zilei de joi, 29 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgență din București, la vârsta de 83 de ani.

Fan înfocat al Stelei

În urmă cu mai bine de doi ani, celebrul actor a vorbit despre prietenul Ion Țiriac și despre faptul că miliardarul nu dorește să salveze clubul Dinamo.

Alexandru Arșinel a fost un fan înfocat al Stelei București, el urmărind pe viu și finala CCE de la Sevilla, însă acest lucru nu-l oprea să își dorească ca echipa rivală, Dinamo, să aibă un patron potent financiar.

Prieten cu Ion Țiriac, despre care a dezvăluit că jucau table, Alexandru Arșinel era extrem surprins, în februarie 2020, spunând că nu înțelege de ce fostul jucător de tenis nu dorește să bage bani la Dinamo.

”Nu-i poate comanda nimeni lui Ion”

”N-au fost nişte susţinători puternici. Mă surprinde altceva. Că un dinamovist, un mare, mare sportiv al Românei şi un miliardar al ţării ăsteia nu a încercat să sprijine clubul. Mă refer la Ion, da, la Ion Ţiriac.

N-ar fi fost o problemă pentru el să încurajeze o echipă de conducere. Nu neapărat ca să se ocupe. Lui Ion Ţiriac nu-i poate comada nimeni ce să facă. Nu face ceva dacă nu miroase el că totul e în regulă. Dar mă surprinde”, a spus Alexandru Arşinel la Digi Sport.
Ion Tiriac si Alexandru Arsinel.

Ion Țiriac: ”Nu știam să fac o echipă!”

”Cum să o ajut? Nu-mi permit să spun că fac echipă la Dinamo cum nu mi-am permis să spun că fac echipa națională în ’72, când voiau să fiu ministru al sportului.

Nu știam să fac o echipă! Dar ce vreau să vă spun este că nu pot să mă bag la fotbal, este o altă meserie! Alta total. Pe care nu-l înțeleg. Și nu înțeleg cum am ajuns și la fotbal în halul ăsta, chiar nu înțeleg. Mă doare rău de tot ce se întâmplă la Dinamo! Am fost milițian, am mâncat o pâine de minister de acolo 20 de ani”, a spus Ion Țiriac la GSP.

Citește și

Alexandru Rafila: câte milioane de euro pierde România pentru vaccinurile anti-COVID cumpărate inutil