--> -->

Aeroporturile din Franța ”asediate” de alerte cu bombă! Armata americană atacată în Irak

Situația degenerează pe mapamond. După războiul declanșat prin invazia Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, au urmat atacurile Hamas asupra Israelului, ce a dus la un război în zonă și nu se anunță pace prea repede, pe niciun front.

Mai mult, sunt focare beligerante și în alte zone importante, vitale, ale globului.

Franța în cea mai ridicată stare de alertă teroristă

Aeroportul din Lille, din nordul Franței, este evacuat din cauza unei alerte cu bombă, au anunțat miercuri reprezentanții aeroportului pe platforma de socializare X, anunță Reuters.

„Echipele de securitate ale statului se află la fața locului”, a precizat aeroportul.

Franța se află în cea mai ridicată stare de alertă după uciderea unui profesor la 13 octombrie într-un presupus atac islamist.

Marți, Palatul Versailles, unul dintre principalele obiective turistice ale Franței, a fost închis pentru câteva ore, din cauza celei de-a doua alerte de securitate în patru zile. Aceasta după cea din week-end, când a fost alertă cu bombă și la Luvru!

Presa internațională scrie că șase aeroporturi franceze au fost evacuate marți după „amenințări de atac”, citând surse din poliție.

Situația degenerează în Orientul Mijlociu – Trupele americane din Irak au fost atacate cu drone

Armata americană susține că miercuri dimineață a dejucat un atac care a vizat trupele sale din Irak. Americanii au interceptat două drone înainte ca acestea să poată lovi, au declarat, pentru Reuters, două surse din rândul oficialilor SUA.

Oficialii care au dorit să-și păstreze anonimatul au refuzat să spună cine ar putea fi în spatele atacului. Dronele au fost interceptate în timp ce se apropiau de baza aeriană al Asad din Irak, care găzduiește trupe americane, au spus oficialii.

Atacul a avut loc la câteva ore după ce o lovitură asupra unui spital din Gaza a ucis sute de palestinieni. Israelul și Hamas se acuză reciproc pentru tragedia de la spital. În noaptea de marți spre miercuri, zeci de irakieni au participat la proteste și au scandat sloganuri anti-SUA și anti-israeliene. Tot miercuri, președintele SUA, Joe Biden, se află în Israel.

Amenințări multiple

Washingtonul este în alertă și monitorizează activitatea grupurilor susținute de Iran, ca urmare a tensiunii crescânde din Orientul Mijlociu din cauza războiului Israel-Hamas.

Săptămâna trecută, grupările armate irakiene apropiate de Iran au amenințat că vor viza obiectivele de interes pentru SUA cu rachete și drone dacă Washingtonul va interveni în conflictul dintre israelieni și Hamas.

Americanii au 2.500 de militari în Irak și 900 în Siria vecină într-o misiune de combatere a Statului Islamic, care în 2014 a confiscat teritorii în ambele țări.

Citește și

Victor Pițurcă despre fiul său cel mare, Alexandru: ”Unde merge, femeile sunt grămadă! Ce au găsit la el?!”