Un mare oraș al României va avea transport în comun 100 % electric

Un oraș al țării trece la următorul nivel, un pas uriaș spre viitor, prin intermediul unui program de 480 de milioane de lei. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a făcut astăzi un anunț extrem de important. Potrivit declarațiilor lui, Brașovul va avea transport în comun sută la sută electric.

Mai mult, încă din acest an, trei sferturi dintre autovehiculele de transport să fie electrice. Costel Alexe a circulat astăzi în Braşov cu unul din cele 52 de autobuze electrice finanţate prin Administraţia Fondului pentru Mediu. După mai mulți kilometri de testare, autovehiculul va fi folosit pentru transportul în comun în Brașov. “Braşovul va fi primul mare oraş din România care va avea un transport în comun 100% electric. Ţinta pentru anul acesta este de 75%, ceea ce înseamnă că, până la finalul anului, transportul în comun din municipiul Braşov se va baza pe 133 de autovehicule 100% full electric”, a precizat Costel Alexe.

“Dacă primăriile vor da dovadă de responsabilitate şi vor accesa integral aceşti bani, aproximativ 320 de mijloace de transport ecologice vor circula, în viitorul apropiat, pe străzile oraşelor din România”, a declarat oficialul Executivului.

Citește și

Transfer-bombă! Un român este aproape de un gigant din Italia