Iureș la Iași. Grozavu: ”Chiar vorbesc de pomană”

Politehnica Iași a înregistrat, sâmbătă, a treia remiză consecutivă în play-off-ul Ligii 2, 0-0 acasă cu ultima clasată Unirea Dej, și ar putea pierde prima poziție în clasament dacă Steaua va câștiga, marți, derby-ul cu Dinamo.

Apoi, pentru moldoveni, urmează o deplasare dificilă la București, la ”Arcul de Triumf”, pentru confruntarea cu ”câinii” lui Ovidiu Burcă.

Iașiul a controlat jocul cu Dejul, a avut și două bare, ambele în prima parte, prin Jakub Vojtus și Robert Ion, dar per total jocul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, Unirea având, la rândul său, o bară transversală, la o lovitură de cap a lui Chira.

Ieșenii au plecat la cabine în huiduielile spectatorilor

După meci, dezamăgiți de faptul că Iașiul nu a fost în stare să treacă pe teren propriu de ultima clasată din play-off, și că echipa nu a mai câștigat de trei meciuri, puținii spectatori prezenți în Copou, aproximativ 2.000, i-au huiduit pe jucători în timp ce aceștia plecau la cabine. Ba chiar unii le-au strigat ”Să vă fie rușine!”.

În plus, în timpul jocului, spectatorii de la tribuna a 2-a i-au taxat pe jucători cu huiduieli la pasele greșite, iar Francisc Cristea a fost la rândul său huiduit în momentul schimbării, deși a făcut un joc bun la primul său meci ca titular după aproape un an.

Leo Grozavu, critic la adresa publicului: ”Iașiul merită mult mai puțin”

”Am spus de fiecare dată că Iașiul merită mai mult, dar astăzi mi-am dat seama că Iașiul merită mult mai puțin decât are în momentul de față. Are o echipă pe primul loc, niște băieți care s-au luptat să ajungă în poziția asta și la prima nereușită a unuia dintre ei au huiduit. Dacă sunt indolenți, da, merităm să fim blamați.

Dar în momentul în care echipa este pe primul loc, să nu stai până la finalul meciului să-ți încurajezi favoriții, să fii alături de ei așa cum sunt pe alte stadioane, unde chiar contează publicul spectator și îi împinge de la spate… Eu nu vreau să mă refer la adversarele noastre, dar unele câștigă puncte în mare parte și datorită publicului.

Aici, la Iași, dacă dai o pasă greșită deja ești cel mai slab de pe planetă. Mai bine să mă înjure pe mine decât pe băieți, pe ei să-i încurajeze până la final, iar la final fiecare e liber să-și exprime părerea. Eu personal am fost dezamăgit de aportul publicului la jocul de azi. Am avut un schimb de replici cu mai multă lume, le-am spus să încurajeze echipa. Azi au avut în teren un ieșean care stă aici și luptă de ani de zile la echipa asta, Francisc Cristea. Nu știu ce pasă a dat în spate și au început să-l înjure.

Nu așa trebuie să se comporte un public. Dar poate au văzut fotbal de Champions League și nu știu eu, poate au văzut fotbal de play-off, de echipă campioană și atunci îmi pare rău. Cât putem, atâta facem.

Echipa este a ieșenilor. Ei vin la stadion să încurajeze. La Galați vin 12.000 și încurajează echipa, la București la fel. Dejul a avut un stadion plin cu Dinamo și a pierdut cu 3-0. Nu i-a luat la înjurături! La schimbare l-au huiduit pe Cristea. De ce? Dacă o echipă este pe primul loc, la 4 puncte de următorul loc care nu promovează, este huiduită, scuzați-mă. Chiar vorbesc de pomană.

Ori bat eu câmpii și sunt cel bolnav și restul sunt sănătoși”, a declarat Leo Grozavu, extrem de supărat pe spectatorii care i-au huiduit pe elevii săi.

Nici la Galați nu e bine!

Tot în această etapă, Dorinel Munteanu a avut o ieșire asemănătoare față de suporterii echipei din Galați, nemulțumit de cum s-au comportat aceștia la partida cu Gloria Buzău, culmea, câștigată de SC Oțelul.

”Deocamdată suntem într-un grafic. Sunt totuși cinci puncte de Dinamo dacă ei bat Steaua, nu unul sau două. Am spus că se joacă până în ultima etapă. Toată lumea a spus că Iașiul e promovată și întreba care e procentul. Și eu am spus că în niciun caz, că vom face estimări la final de tur. După care, în funcție de puncte, meciuri, diferență, putem să ne dăm seama și să spunem.

Sigur, rezultatele arată că suntem într-o scădere, asta e clar dacă faci trei remize la rând, dar pentru mine e important că nu pierdem ecartul. Am intrat cu patru puncte în fața Oțelului și după patru jocuri suntem la cele patru puncte”, a mai declarat Grozavu.

Citește și

Tradiție de Paște: în haine noi! Asemeni Mântuitorului