--> -->

Cât cheltuie Primăria Capitalei pentru Crăciun 2023. Anunțul lui Nicușor Dan

Primarul Capitalei a declarat marţi, 24 octombrie, că suma bugetată în acest an pentru Târgul de Crăciun și luminițe se ridică la aproximativ 12,5 milioane de lei, adică 2,5 milioane de euro.

Sumă mai mare decât anul trecut. Măsură electorală?

Nicuşor Dan a fost întrebat de jurnaliști ce poate deconspira despre luminiţele de Crăciun, în condiţiile în care municipalitatea alocă în acest an o sumă mai mare decât în 2022.

„Nu cu mult mai mare. Anul trecut am alocat puţin sub două milioane. În 2019 s-au alocat 21 de milioane. Bucureştenii ne-au cerut şi le răspundem.

Adică am avut o perioadă în care am pus ce aveam prin depozite, montate de către compania de iluminat. În fiecare an ni s-a spus că nu este suficient şi anul ăsta o să închiriem şi o să cumpărăm de suma aceasta, doar pe bulevardele mari”, a spus edilul, potrivit news.ro.

Întrebat dacă această măsură poate fi interpretată ca una electorală, ținând cont că anul viitor urmează alegerile locale, Nicuşor Dan a răspuns: „Aş fi vrut să am generozitatea asta şi mai devreme, bani nu am avut”.

”Le putem monta pe cele de anul trecut”

De asemenea, el a mai fost întrebat ce părere are despre faptul că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, le cere primarilor să nu mai cheltuiască bani pe luminiţele de sărbători.

„O să vedem dacă o să apară această ordonanţă de care se vorbeşte zilele acestea. Dacă nu mai putem să cumpărăm luminiţe, putem doar să le montăm pe cele pe care le-am avut anul trecut”, a afirmat Nicușor Dan.

Cât costă Târgul de Crăciun: ”Coruri de copii”

Referitor la cheltuielile cu Târgul de Crăciun, „anul ăsta am pus în buget şapte milioane şi jumătate, din care estimăm să recuperăm trei milioane şi jumătate din închirieri”, a spus edilul.

„Deci cheltuiala noastră să fie patru milioane. Dacă o să apară acest act normativ, atunci o să facem ca anul trecut parteneriate”, a punctat el, adăugând că vor fi şi concerte de Crăciun de acești bani.

„În preţul acesta de şapte milioane şi jumătate pentru Târgul de Crăciun, o sa fie în Piaţa Constituţiei concerte, însă vrem să aducem… nu vrem să aducem artişti consacraţi, vrem să aducem coruri de copii şi coruri tradiţionale. Adică să fie şi spiritul Craciunului şi cheltuielile să fie mai mici”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Târgul de Crăciun 2023 din Bucureşti începe pe 30 noiembrie și se termină pe 26 decembrie. Intrarea va fi liberă și nu se va plăti bilet de intrare.

Citește și

Kremlinul neagă că Vladimir Putin a făcut atac de cord: ”Sănătate de invidiat și nu folosim sosii!”