Burcă la despărțirea de Dinamo: ”Îi doresc clubului ”gropari” ca mine!”

Ovidiu Burcă (43 de ani) a susținut azi o conferință de presă în care a vorbit despre plecarea de la Dinamo.

Antrenorul care a preluat-o pe Dinamo în vara lui 2022, în Liga 2, și a promovat-o în Superligă a plecat marți de la club. El a declarat azi că ideea plecării a fost a lui, sperând ca astfel să apară o schimbare în club. Totodată, a declarat: „ Simțeam că îmi pierdusem încrederea conducerii”.

Ce a declarat Ovidiu Burcă la conferința de presă

„Vreau să mulțumesc în primul rând suporterilor. Datorită lor clubul nu a murit”

„Vreau să mulțumesc celor care au avut încredere în minute, primul fiind Gabi Glăvan. Și apoi celor de la RTZ și celor de la Red&White”

„Vreau să le mulțumesc și jucătorilor”

„Cumva îmi cer scuze dacă în toată perioada am lezat sentimentelor unor foști jucători, mari legende, prin declarațiile mele. Și celor care le-am produs neplăceri”

„Nu e deloc un moment trist. Ci unul de bucurie. Mă gândesc la prima zi aici. Îmi dau seama de unde am pornit și unde am ajuns. E o diferență enormă între de unde am pornit și unde suntem. Va fi mai ușor celui care va veni după mine să lucreze într-un climat profesionist, într-un ambient de seriozitate maximă, așa cum am promis că voi face la Dinamo. Asta am promis că voi face când am venit: schimbare mentalității. Sunt mândru de ce las în vestiar, chiar dacă rezultatele nu sunt cele dorite.”

„Am conștiința împăcată, Am făcut ce a depins de mine pentru a duce clubul la un nivel mai bun. Chiar dacă nu e un moment tocmai bun, clubul e mai sportiv. Are acționari care pun la dispoziție cele mai înalte condiții de performanță. Poate am ajutat și eu să transform clubul.”

„Rămâne o perioadă importantă în viața mea. Îmi place să rămân cu lucrurile frumoase. Se închid niște uși, se deschid altele. Atât pentru mine, cât și pentru Dinamo. Acum nu mai există presiune financiară și toate lipsurile care erau când am venit noi. Se poate trece la o construcție mai așezată.”

”Nu voi rămâne în club!”

„Nu voi rămâne în club. Nu a fost niciodată o opțiune pentru mine alta decât să fiu antrenorul acestei echipe.”

„Nu cred că a fost o demisie. A fost un acord de ambele părți. De ce am făcut-o? Când am început la Liga 2 am cerut 6 săptămâni. Acum am cerut 6 luni.”

„Știam că va fi greu în Liga 1. Nu m-am așteptat să fie atât de dificil. Pierdusem din credibilitate, în primul rând în fața conducerii. Poate pentru conducere a fost o ușurare că am făcut eu primul pas. Simțeam că îmi pierdusem încredere conducerii. E și normal, pe de o parte.”

„Mă simțeam într-un moment în care părea că nu puteam câștiga, oricât de bine ar juca echipa. Poate plecarea mea va debloca totul. Cred că asta e cea mai bună decizie. O decizie asumată și gândită. Eu am drumul meu, Dinamo are alt drum.”

„ Nu știu dacă e momentul să căutam vinovați. Probabil am făcut și eu greșeli, dar mereu am avut cele mai bune intenții. Uneori am luat decizii bune, uneori nu au fost inspirate. Am nevoie de timp să-mi dau seama dacă am greșit undeva.”

”Pentru cine va veni, va fi o situație infinit mai bună decât cea în care am venit eu”

„Oricine va veni poate conta pe deschiderea mea. Voi pune la dispoziție toate informațiile pe care le am.”

„Am făcut acest pas gândindu-mă că noul antrenor are timp să evalueze lotul și după aceea are o perioadă de mercato în care poate întări lotul.”

„Pentru antrenorul care va veni va fi o situație infinit mai bună decât cea în care am venit eu, din punct de vedere al organizării sau al infrastructurii. Și lotul cred că este mai bun, dar jucătorii sunt blocați.”

„Nu vreau să mă implic în nicio discuție despre viitorul antrenor. Nu acesta este rolul meu.”

„Față de Oțelul și Poli Iași, care au avut lucrurile mai clare, noi am avut o situație mai complexă. Când am promovat, noul plan de reorganizare nu era aprobat. A fost dificil să convingem jucători, aveam transferuri blocate. A fost greu să aducem primele variante de jucători.”

”S-a pierdut ceva când am promovat!”

„Lumea spune că nu trebuie să ai sentimente. Noi, anul trecut am realizat ceva pentru că am intrat în sufletul jucătorilor. Și am reușit să creăm magie, construită pe sentimente și emoții. Cumva, promovarea a rupt din acea magie pe care o avea vestiarul. Era de așteptat. A fost foarte greu pentru mine.”

„S-a pierdut ceva când am promovat. Îmi place să mă implic sentimental cu toți jucătorii cu care lucrez.”

„Nu am absolut niciun regret! Plec cu un sentiment de împlinire. Am dat totul ca acest club să ajungă unde îi era locul. Nu știu dacă puteam mai mult. Mereu am avut în minte ce e mai bine pentru club.”

„Jucătorilor le-am explicat că asta e viața antrenorilor. Cu fiecare am avut o relație specială, încerc să le acord tuturor aceeași importanță. Am simțit că au fost alături de mine până la final. Am discutat cu ei în vestiar, după aceea clubul a anunțat.”

„În primul rând, sunt flatat de valul de simpatie și de mesajele și telefoanele primite. Nu m-am așteptat niciodată ca atât de lume să mă aprecieze. Asta îmi dă încredere că pot ajunge acolo unde îmi doresc.”

„Suporterii nu m-au dezamăgit niciodată. Și nu o pot face niciodată, având în vedere câte au făcut pentru club. Din banii lor se plăteau salarii și mâncam la Săftica.”

„Nu am cerut ca cineva din conducere să fie aici la conferință. Am o relație corectă cu toți. Am simțit că m-au susținut foarte mult. I-am simțit aproape.”

„Dacă «groparii» lui Dinamo arată ca mine, atunci îi doresc clubului cât mai mulți «gropari». Eu cred că sunt «groparul», cumva, bazei structurii viitorului lui Dinamo. Am venit într-un moment în care era ars tot, în care nu mai exista absolut nimic din ce eram obișnuiți la Dinamo. Știți foarte bine că atunci când am venit nu mai rămăsese absolut nimic. Și sunt mândru că în puținul timp să introduc în vestiar o mentalitate de învingători, de a nu renunța.”

„Nu m-au deranjat comentarii. Oamenii au spus că sunt gropar, când eu am dat o mână mare de ajutor. Oamenii te judecă în contextul în care sunt obișnuiți cu acel Dinamo care reprezenta o forță, când putea aduce tot ce mai bun din România”.

Ajutor pentru cel ce-i va urma la Dinamo

„Am fost antrenor în cea mai grea perioadă și cred că m-am descurcat onorabil.”

„Sunt antrenori talentați, care sunt dispuși să dea o mână de ajutor. Prin plecarea mea îi dau celui care vine o lună la dispoziție pentru a vedea lotul.”

„Dinamo are acum acționari care sunt dispuși să bage sume frumoase pentru a aduce jucători. Eu nu am avut acest privilegiu. Asta e ironia sorții. Cel care va veni să știe că lucrurile sunt cât se poate de normale. Există acționari dispuși să bage bani. Viitorul antrenor are toate resursele să salveze clubul.”

„Sunt un antrenor și un om mai bun față de acum un an și jumătate.”

„Pe cei din staff i-am rugat să rămână pentru moment, să ajute în perioada de tranziție.”

„Sunt convins că viața are ceva mai bun pregătit pentru mine. Sunt gata de un proiect mai așezat.”

Palmaresul lui Ovidiu Burcă la Dinamo

Cu Burcă pe bancă, în Superligă, Dinamo a adunat 10 puncte în 17 meciuri. Roș-albii au doar două victorii, sunt pe locul 15 din 16 și au cel mai prost atac din campionat, cu doar 9 goluri marcate.

În total, din iulie 2022 până în prezent, Burcă are 56 de meciuri la Dinamo.: 19 victorii, 15 egaluri și 22 de înfrângeri.

Citește și

Cătălin Cherecheș și-a nenorocit toată familia: soția suspectă, socrii în arest, mătușa și vărul, posibili complici. Și mama lui e suspectă