Mișcări de trupe în fruntea ligii secunde. Iașiul, două mutări importante

Agitație în liga secundă, chiar dacă este perioadă de Sărbători. Mai ales că este o luptă crâncenă pentru top 6, începând cu februarie 2023 se va relua campionatul, mai întâi, cu trei etape din sezonul regulat, apoi bătăliile finale pentru promovare.

Dinamo, block total!

Dinamo are transferurile blocate, momentan, din cauza memoriilor depuse de Akpala și Albentosa, conducerea a promis că va remedia situația, dar până acum nu se poate mișca nimic în mercato.

”Câinii” au primit și alte două lovituri, din partea instanței: nu a fost validat planul de reorganizare modificat, iar Dorin Șerdean a primit ”verde” pentru a fi reprimit în funcție la club.

Ovidiu Burcă a sunat adunarea pentru ziua de 9 ianuarie, Dinamo nu a făcut un plan concret de sosiri/plecări, din cauza situației transferurilor blocate.

Iașiul nu stă degeaba

În schimb, contracandidatele ”câinilor” se mișcă, sunt active în mercato. Poli Iași, locul secund în Liga 2, la 7 puncte în fața ”câinilor”, va anunța astăzi primele transferuri ale iernii, moldovenii achiziționând doi mijlocași de la echipe de top din România.

Formația pregătită de Leo Grozavu l-a împrumutat de la FCSB pe Alexandru Musi (18 ani) și l-a înregimentat pe Robert Ion (22 ani), care a încheiat recent conturile cu Farul Constanța.

Poli, care are ca obiectiv ferm promovarea, mai vizează achiziționarea unui atacant și a unui stoper, Grozavu spunând că are nevoie de trei-patru titulari noi față de sezonul de toamnă. Tehnicianul a anunțat însă și că va ataca promovarea directă chiar dacă nu va mai veni niciun jucător în Copou.

La capitolul plecări, după atacantul ucrainean Plohotniuk, care a semnat cu CSM Slatina, Poli este dispusă să renunțe la mijlocașul argentinian Del Priore și la fundașul olandez Fosu-Mensah.

În plus, Iașul analizează situațiile portarului austriac Knoflach și atacantului polonez Tomczyk, care ar putea părăsi și ei orașul moldav.

Citește și

Momente de cumpănă pentru o glorie a lui Dinamo