--> -->

Manevra prin care fanii lui Dinamo au încercat să-l blocheze pe Șerdean

Continuă șicanele dintre Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo și acționarul majoritar al clubului, Dorin Șerdean (53 de ani).

Omul de afaceri din Alba Iulia a contestat Planul de reorganizare modificat, votat de Adunarea Generală a Creditorilor pe 14 octombrie, iar judecarea contestației are loc astăzi la Tribunalul București.

Contestația este săptămâna viitoare

Contestația lui Dorin Șerdan, de luni, a fost amânată ”pentru lipsă de procedură” pentru 16 noiembrie. Pe 21 noiembrie e programată judecarea Planului de reorganizare modificat

”Eu știu despre contestația mea în privința anulării votului, că se va rejudeca pe 16 noiembrie, instanța solicitând în plus niște documente legate de procesul verbal al ședinței din 14 octombrie, tabelul cu votanții etc.

Despre cealaltă contestație privind tabelul creditorilor, în speță eu, am contestat faptul că APCH a fost încadrată greșit cu creanța de circa 5.800.000 lei în categoria creditori cu cauza de preferință și că trebuia încadrată cu toate creanțele în categoria creditori chirografari.

În apărarea sa, administratorul judiciar invocă tardivitatea contestației mele, dar contestația se bazează pe existența unor documente noi, recent apărute în dosar, referitoare la erori și/sau situații de dol (explicație dex = acțiune făcută cu rea-credința, cu viclenie, pentru a determina pe cineva să încheie un contract nefavorabil sau să admită o clauză defavorabilă într-un contract), or atunci legea permite depunerea de contestații de către alți creditori fără invocarea tardivității.

Astăzi (n.red ieri), avocatul meu a depus la dosar o parte din aceste documente”, a reacționat Șerdean pentru Gazeta Sporturilor.

I-au virat banii ca să-l elimine

Fanii-acționari care finanțează echipa de fotbal din Liga 2 cu sumele produse de Programul DDB au încercat în weekend o manevră prin care să-l scoată pe Șerdean de la masa credală.

Concret, vineri, 4 noiembrie, APCH i-a virat în cont lui Dorin Șerdean, suma de 16.185 de lei, cu care acesta figurează în Tabelul Definitiv Actualizat, la categoria creditori salariați, cu ordinea de preferință. Datoria era o restanță din perioada în care administratorul Lotus Perfect Products SR a fost președintele executiv la Dinamo.

”Un truc ieftin pentru a mă scoate din Tabelul creditorilor și astfel să nu mai pot contesta nimic. Tipic APCH, «transparent», «democratic», și așa mai departe”, a reacționat Dorin Șerdean, pentru GSP.ro, când s-a trezit cu banii de la APCH în cont, luni dimineață.

Șerdean n-a acceptat plata: ”Am fost la bancă să îmi avizeze ordinul de plată prin care am returnat plata eronată efectuată vineri, 4 noiembrie, de APCH”.

Potrivit administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu, „planul de reorganizare modificat prevede achitarea integrală a creanței domnului Dorin Șerdean”.

Citește și

Paula Herlo, între traume și ”România, te iubesc!”: ”A fost despre lacrimile necurse ale miilor de copii”