Patriche la Dinamo: ”Am renunțat la bani pentru acest club”. Mesaj pentru fani

Răzvan Patriche, 35 de ani, a fost primul transfer efectuat de Dinamo în 2022, fundașul central fiind lăudat și astăzi de către Iuliu Mureșan în conferința de presă.

Fostul căpitan al Clinceniului a marcat tocmai în poarta ”câinilor” pe final de 2021 în victoria Academicii cu ”haita” lui Mircea Rednic.

Apărătorul a mai jucat, printre alte cluburi, la Sportul Studențesc și CSU Craiova, acum este mândru că poartă tricoul alb-roșu.

”Eu zic că rămânem”

”Este foarte important pentru mine. Am semnat pe un an și jumătate. Dacă rămânem în Liga 1, mai rămân încă un an. Dacă ne salvăm de la retrogradare, contractul se prelungește automat cu un an de zile. Dar eu zic că rămânem.

Nu am plecat în condiții foarte bune de la Clinceni. Eram neplătit de patru luni jumătate. Mi-am depus memoriu și am devenit jucător liber. Am plecat fără bani de la Clinceni și am renunțat la bani ca să vin la Dinamo! Încă nu am fost la Săftica și nu i-am cunoscut pe băieți. Azi la ora 16:00 o să mă întâlnesc și eu cu colegii. Eu o să fiu prezentat mâine. Doar aseară m-am întâlnit cu domnul Mureșan și am semnat.

La Clinceni am trecut prin momente grele dar și prin momente foarte frumoase. Am amintiri plăcute de la Clinceni și sper să pot spune același lucru și despre Dinamo. Eu mă bucur că am ajuns la Dinamo și mă bucur că s-au gândit la mine în momentele astea dificile”, a precizat Patriche într-un interviu acordat Fanatik.

”Nu a fost greu să mă convingă”

”Eu sunt optimist că pot ajuta echipa și ne putem salva de retrogradare. Altfel nu veneam! O să fim o echipă mai unită și vom demonstra că locul lui Dinamo nu este acolo.

Flavius Stoican m-a contactat pentru prima oară. Am vorbit și cu domnul Mureșan. Nu a fost foarte greu să mă convingă. Când m-a întrebat dacă vreau să vin la Dinamo am acceptat imediat! Nici măcar nu am discutat de salariu, de nimic!

Flavius e un antrenor care unește jucătorii, știe să fie aproape de ei și poate crea un grup frumos la Dinamo. Atunci când ai un grup unit, numai contează foarte mult valoarea individuală și putem progresa.

Atâta timp cât sunt sănătos și nu mă accidentez eu zic că pot juca fără probleme. Cel mai important e să fiu sănătos, și de ce nu, să continui și după un an și jumătate și să îmi închei cariera la Dinamo! Ar fi cel mai frumos lucru. Dinamo cu siguranță avea nevoie și de un jucător cu experiență. Au un lot foarte tânăr și nu foarte experimentați. Sunt câțiva jucători experimentați dar nu de ajuns. Sper să se rezolve problemele în apărare.

Cred că ne batem pentru cele două locuri de baraj. O să fie o luptă foarte grea. Dinamo se bate cu Gaz Metan Mediaș, CS Mioveni, cam astea sunt. Important e când se trage linie înainte de play-out să fim cât mai aproape de ele și să fim toate la același nivel” a declarat Patriche.

Citește și

Când NU vom purta masca în aer liber? Raed Arafat: ”Excepții sportive și altele”