Il Luce: ”Eram mai populari decât rivala”. A cui echipă era Dinamo

Ziua de 14 mai este una de sărbătoare pentru suporterii dinamoviști. Clubul împlinește 72 de ani de existență. Pe lângă trofeele grupării de fotbal, sunt peste 800 de medalii la campionatele mondiale și 125 de medalii la Jocurile Olimpice ale sportivilor ce-au activat la clubul din Ștefan cel Mare.

Unul dintre oamenii care au scris istorie pentru formația de fotbal este Mircea Lucescu. Fostul căpitan al echipei a ajuns antrenor al ”câinilor” în finalul anilor ”80 și-a creat o formație care, spune el, ar fi putut lupta pentru câștigarea CCE sau Champions League! Il Luce a dus Dinamo în semifinalele Cupei Cupelor. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Lucescu a făcut o declarație de forță: susține că la finalul perioadei de care vorbeam, Dinamo era mai iubită în țară decât Steaua, rivala de-o viață!

”I-am adus pe Balaci și pe Cămătaru chiar după accidentări grave, dar i-am luat fiindcă Dinamo avea nevoie de popularitate. Era echipa Miliției, din cauza asta multă lume o ura. A Miliției, nu a Securității, cum spun unii! Cu Securitatea n-aveam nici o treabă, jucătorii erau angajați în secții de Miliție. Bine, lumea iubește echipele care joacă frumos, care câștigă. Se ajunsese ca în 1990 să fie mai populară Dinamo, să aibă suporteri mai mulți decât avea Steaua, fiindcă noi jucam frumos și înscriam o mulțime de goluri”, a precizat Lucescu.

Reputarul antrenor, acum în vârstă de 74 de ani, a cucerit 7 campionate și o Cupă ca fotbalist cu Dinamo. Ca tehnician, are un campionat și două Cupe ale României cu roș-albii.

Citește și

Mic Producător, soluția ideală pentru legume și fructe românești livrate acasă