Cascada Cailor: ca și cum cerul s-ar deschide

România este recomandată de toți mai mulți străini pentru peisajele ei extraordinare. Este încă vacanță așa că vă recomandăm un loc mai puțin cunoscut

Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase cascade din România, vizitată în fiecare an de mii de turiști. Descoperă legenda acestei cascade și ce alte obiective turistice mai poți vizita în zonă.

Lângă stațiunea Borșa: cum să ajungi acolo

Cascada Cailor este cea mai mare cascadă de pe plaiurile mioritice. Cascada se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri.

Că să ajungi în Borșa, trebuie să treci prin Pasul Prislop indiferent din ce direcție vii: – Baia Mare – Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Moisei – Borsa (DN 18) – Maramureș – Șesuri, care face legătură cu Bistrița peste Pasul Prislop (DN 17): Suceava – Câmpulung Moldovenesc – Vatră Dornei – Bistrița sau pe DN 17C, pe drumul care face legătură cu Bistrița, Năsăud și Dej.

Traseul montan din stațiunea Borșa până la Cascada Cailor durează o oră și jumătate. Dacă urci cu telescaunul, din vârful pârtiei se coboară spre Cascada Cailor pe o potecă aproximativ o jumătate de oră.

Dacă urci cu telescaunul, din vârful pârtiei se coboară spre cascadă pe o potecă aproximativ o jumătate de oră. Din centrul stațiunii Borșa se poate merge cu mașina pe drum forestier marcat cu triunghi roșu cale de 5 km, apoi se merge pe jos până la Cascada Cailor, dar traseul nu este dificil.

Ce reușește să facă apa în vâltoarea ei?

Reușește să dea naștere celei mai mari cascade de pe întinsul României care, privită de jos către înaltul celor 90 de metri ai săi, îți pare ca și cum cerul s-a deschis și aruncă de acolo șuvoaie argintii peste Pâmântul fără de-apărare.

Iar zgomotul apei ce cade în trepte aduce cu el o liniște cerebrală. Ca și cum gândurile nu s-ar mai auzi pentru că tu nu ai mai fi deloc capabil să le legi firul și numai apa și-ar mai putea croi loc printre cotloanele minții.

Arzi de nerăbdare și parc-ai vrea să te teleportezi degrabă într-acolo? Ei bine, chiar dacă ai zbughit-o deja în mașină și te îndrepți spre stațiunea Borșa, află că de-acolo poți, fie să iei telecabina, fie, dacă bocancii promit să mai țină de-o urcare pe munte și pelerina de ploaie nu te-a dezamăgit niciodată, să te încumeți la o drumeție de o oră jumate care să te înalțe vreo 200 metri.

Și știi cum o să-ți pară drumul până acolo? Ca și cum imnuri folclorice românești ți-ar cânta simpatice la ureche, iar munții românești, așa cum numai ei știu să o facă, ți-ar înrobi simțurile.

Citește și

Irina Rimes, detalii despre copilăria sa: „A căzut vaca acolo”