Ziua și interesul la Dinamo: alți doi jucători au primit ofertă din partea ”câinilor”

Dinamo a început mercato de iarnă cu aducerea stoperului Darko Velkovski și țintește în continuare jucători străini. Dar, până la această oră, sunt doar discuții. Și așteptare.

Fotbaliști din ligile occidentale

„Câinii” ar fi trimis oferte oficiale pentru atacantul Deniz Hummet (27 de ani) și mijlocașul central Christos Gravius (26).

Dinamo a încheiat prima parte a sezonului pe penultimul loc în Superligă, cu doar 16 puncte adunate în 21 de runde.

Pentru a forța salvarea de la retrogradare în lunile rămase din această stagiune, „câinii roșii” caută să întărească lotul în mercato de iarnă.

Dinamo i-ar fi ofertat pe Deniz Hummet și Christos Gravius

Unul dintre ei este atacantul turc Deniz Hummet, fost internațional de tineret, legitimat ultima dată la Kalmar, în Suedia. Născut în țara scandinavă, Hummet și-a petrecut acolo majoritatea carierei, având și două experiențe „afară”, la Troyes (Franța) și Rizespor (Turcia).

În acest sezon, înainte de a rămâne liber de contract, Hummuz a jucat doar 3 partide, fără să contribuie decisiv la vreun gol. Sezonul trecut, în 48 de meciuri la Rizespor și Kalmar, a înscris 12 goluri și a oferit 3 pase decisive.

Al doilea fotbalist pe care l-ar fi ofertat Dinamo, conform Fanatik, este mijlocașul central Christos Gravius, căpitanul echipei suedeze Degerfors IF, retrogradată în liga a doua la capătul sezonului trecut.

Gravius a jucat până acum numai în țara natală, aparținând de Degerfors din 2020. Ultimul lui meci datează din 12 noiembrie 2023, când a fost pe teren 84 de minute în Degerfors – Mjallby 1-2.

Ce a oferit Dinamo

Dinamo le-ar fi propus celor doi jucători contracte pe un an și jumătate, până în vara lui 2025, conform sursei citate.

Hummet și Gravius au cote de piață similare, primul fiind evaluat la 700.000 de euro, cel din urmă la 750.000. Aceștia ar fi cei mai valoroși jucători din lotul lui Dinamo după nou-venitul Darko Velkovski, internațional nord-macedonean.

Citește și

Ce vedetă i-a frânt inima lui Liviu Vârciu înainte de cea mai importantă zi din viața lui