Zeljko Kopic, prezentat la Dinamo: ”Nu sunt magician, dar suporterii trebuie să știe asta”

Antrenorul Zeljko Kopic, 46 de ani, a fost prezentat astăzi de către Dinamo București, a efectuat apoi prima ședință de pregătire cu noua echipă. Luni seară, de la ora 20:00, este etapa cu Sepsi la Sfântu Gheorghe.

”Dinamo e cel mai mare club din România”

Iată cele mai importante declarații ale croatului la prima conferință de presă, oficială, ca dinamovist:

„Pentru mine a fost foarte importantă energia pe care am simțit-o, din primul moment în care am luat contactul cu oficialii clubului.

Dinamo București e cel mai mare club din România, cu o istorie foarte importantă pentru fani, pentru societate, pentru întreaga țară.

Cel mai important pentru mine e să îmi pun amprenta asupra echipei cât mai repede posibil.

Precedentul antrenor a fost la echipă în cel mai dificil moment din istorie.

Acum e rândul meu să dau totul pentru a îmbunătăți echipa, pentru a aduce echipa la un alt nivel, pentru a implementa strategia pe care o vreau la Dinamo.

Am urmărit fotbalul din România. Știu ce înseamnă Dinamo pentru fotbalul de aici, dar e diferit când vii aici și cunoști jucătorii, petreci timpul cu ei.

”E un privilegiu să fiu aici, voi lua legătura cu Ovidiu Burcă”

Pentru mine, nu e vorba doar despre poziția în care se află Dinamo în clasament. E un privilegiu să mă aflu aici și pentru cei care vor să se facă antrenori.

Am mai fost într-o situație asemănătoare în Cipru. Am luat Pafos de la retogradare și am dus-o la mijlocul clasamentului. Sunt sigur că pot face asta și aici, la Dinamo.

Nu am vorbit încă cu Ovidiu Burcă, dar voi încerca să iau legătura cu el. Respect eforturile pe care el și cei din club le-au depus într-o situație atât de grea.

Nu apăruse nimic în presă până ieri despre venirea mea aici, dar am primit niște mesaje de la mai mulți jucători. Pot simți ce pot face pentru ca Dinamo să fie un club de succes din nou.

”E greu de spus dacă vom obține puncte cu Sepsi”

E greu de spus dacă vom obține puncte la meciul cu Sepsi, trebuie să văd care este situația la echipă. Mă aștept totuși ca jucătorii să dea totul pe teren.

Cel mai important lucru din acest moment e să fiu puternic din punct de vedere mental, pentru a vedea cum pot schimba lucrurile.

Dacă nu ai încredere, nu poți fi antrenor. Cred că am făcut lucruri bune în cariera mea și voi da totul pentru acest club. Nu sunt magician, dar fiecare fan al lui Dinamo trebuie să știe că cel mai important lucru în acest moment e ca echipa să rămână în prima ligă. De aceea mă aflu aici.

E o provocare mare pentru mine. La fel a fost și la Dinamo Zagreb și Hajduk. Nu e ușor și de aceea lucrez în fotbal, pentru a activa la astfel de cluburi.

Dinamo trebuie să-și recapete ADN-ul, iar oamenii din club știu ce înseamnă asta.

Nu am vorbit încă despre transferuri, este destul timp la dispoziție să facem asta. Vreau să văd mai întâi cum se prezintă jucătorii. Cel mai important lucru în acest moment este clubul”.

Citește și

Prinderea lui Cătălin Cherecheş a generat costuri majore. Premierul Ciolacu: „Am cerut să cumpărăm acele brățări”