--> -->

Zelenski: ”S-a ordonat oprirea invaziei”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a apreciat miercuri, în a 21-a zi de război în țara, ordonanţa prin care Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) dispune ca Rusia să-şi înceteze acţiunile militare în Ucraina.

”Rusia să se conformeze imediat”

”Ucraina a obţinut o victorie completă în acest caz împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie. CIJ a ordonat oprirea imediată a invaziei”, a scris el pe Twitter.

”Ordonanţa este constrângătoare în virtutea dreptului internţaional”, a declarat Zelenski, conform news.ro.

”Rusia trebuie să se conformeze imediat”, a subliniat președintele ucrainean. Și a avertizat, totodată: ”Ignoarea ordonanţei va izola Rusia şi mai mult”.

Curtea Internaţională de Justiţie, cea mai înaltă instanţă ONU, a dispus miercuri ca Rusia să-şi suspende imediat operaţiunile militare în Ucraina.

”Federaţia Rusă este necesar să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe tertoriul ucrainean”, anunţă judecătoarea-preşedintă a CIJ, cu sediul la Haga, Joan Donoghue.

”Deja negocierile sunt mai realiste”

În prima parte a zilei, Zelenski a indicat progrese în negocierile de pace, după runda de negocieri de marți, relatează BBC.

Într-o adresă video, aseară, Zelensky a dezvăluit că ”pozițiile din negocieri sună deja mai realiste”. Dar el a adăugat: ”Mai este nevoie de timp pentru ca deciziile să fie în interesul Ucrainei”.

Discuțiile dintre negociatorii ruși și ucraineni urmează să continue. Președintele Zelensky se va adresa astăzi și Congresului SUA.

Citește și

Ilinca Vandici: ”Eram fiartă pe așa ceva”