Zelenski: lăsați-l în pace pe Abramovici!

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut președintelui american Joe Biden să nu-l sancționeze pe Roman Abramovici, astfel încât acesta din urmă să faciliteze discuțiile de pace!

Oligarhul rus, care se confruntă cu sancțiuni uriașe, încearcă să fie intermediar cu președintele rus Vladimir Putin, informează The Wall Street Journal.

Plan în stand by

La începutul acestei luni, oficiali din cadrul Departamentului de Trezorerie al SUA au elaborat un set de sancțiuni pentru a-l pedepsi pe Roman Abramovici, un proeminent oligarh rus, în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei, spun oameni familiarizați cu planurile.

Când a venit momentul să anunțe acele sancțiuni, care au fost concepute pentru a ieși în tandem cu sancțiunile din Marea Britanie și Uniunea Europeană, Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe a spus Trezoreriei să aibă puțină răbdare.

Motivul: președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a sfătuit pe președintele Biden, într-un apel telefonic recent, să aștepte sancționarea oligarhului, care s-ar putea dovedi important ca intermediar cu Rusia pentru a ajuta la negocierea păcii, potrivit persoanelor care cunosc apelul, informează publicația The Wall Street Journal.

”Nu este util”

”Nu vom citi conversațiile private dintre președintele Biden și președintele Zelensky”, a declarat Emily Horne, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate al Casei Albe.

”Pentru negocieri și pentru ca acestea să reușească, nu este util să comentezi despre proces și nici despre implicarea domnului Abramovici”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Abramovici într-o declarație.

Rămâne de văzut ce va avea rolul lui Abramovici, deoarece SUA s-au oprit asupra sancțiunilor lor, dar o vânzare a Chelsea Football Club va avea loc probabil înainte de sfârșitul lunii aprilie, punând capăt unei perioade de succes în istoria clubului Chelsea sub patronajul rusului.

Citește și

Becali, luat peste picior: ”E fake”