Zelenski l-a invocat pe Ceaușescu în discursul său

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a amintit în discursul său din Parlamentul României de cuplul Ceaușescu atunci când a vorbit despre dictatură. De asemenea, a mai atras atenția Zelenski, Republica Moldova e o țintă pentru Rusia.

Discursul de la minutul 16

”Ceaușescu și soția lui nu putea fi convins de nimeni. La fel nu pot fi convinși de nimic cei din Rusia. Acești oameni au pierdut orice legătură cu realitatea. Iar al doilea motiv pentru care Rusia face apel e convinsă că liderii europeni nu pot apăra valorile pe care-i unesc.

Împreună trebuie să oprim acești oameni. Trebuie împreiună să oprim oamenii care doresc genocid în Europa. Ucraina nu e ultima țină. Ocupanții vor să ocupe Odesa, iar de acolo e un pas până-n Moldova. Propagandiștii spun că Moldova e o țintă”, a spus Volodimir Zelenski, în Parlamentul României.

”Denumirea orașului nostru Bucha va rămâne în istoria omorârii oamenilor. Peste 300 de oameni simpli au fost troturați – legați cu mâinile la spate, împușcați în ceafă sau în ochi. Autoturisme au fost strivite de tancuri, femei și fete ucise de ruși. Numărul de victime e mult mai mare decât cel estimat până acum.

De ce au făcut militarii asta în Ucraina? În Ria Novosti a fost publicat un articol care justifica crimele din Ucraina; Articolul descrie procedura pentru distrugerea Ucrainei și ucrainenilor; Ei doresc de-ucrainificarea și dez-europenizarea Ucrainei. Articolul din Ria Novosti mai arată că populația trebuie omorâtă, iar aceste detalii apar pe site-ul agenției oficiale de presă a Rusiei, unde nimic nu trece de cenzură;

Rușii nici măcar nu se ascund, ei vorbesc deschis despre războiul împotriva Ucrainei. Ei ar fi făcut pe tot teritoriul Ucrainei ce au făcut la Bucha. Au fost uciși învățători și profesori, toți cei care aveau drapelul sau stema Ucrainei în casele lor;

Al doilea motiv pentru care Rusia face apel la genocid și nu ascunde acest lucru – sunt convinși că liderii europeni nu vor putea să îi oprească, pentru că europenii nu își vor apăra valorile”, a declarat Zelenski.

Zelenski a mai cerut în Parlamentul României ca țara noastră să nu mai importe nimic din Rusia și să sprijine Ucraina în eforturile sale de a câștiga acest război. Acesta a mai mulțumit românilor pentru suportul oferit refugiaților.

Citește și

Liviu Dragnea: ”Continuă batjocura”