--> -->

Zelenski admite că România a ajutat Ucraina, dar vrea mai mult: ”Puteți să ne oferiți mai multe?”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, marți seara, într-un interviu la Digi24, că România decide dacă va ajuta în continuare Ucraina, în războiul pe care-l duce împotriva Rusiei.

”Ne-ați ajutat, foarte important”

„Când vorbim despre susținere, președintele țării care e în război mă face pe mine concentrat pe câmpul de luptă. Noi nu avem timpul să ne gândim la toate problemele. La început, România ne-a ajutat cu cetățenii noștri.

Susținerea noastră este foarte diferită. Ești într-o poziție dificilă, nimeni nu ne-a ajutat la început. La început am fost singuri, fără arme. Ar fi fost greu singuri. Voi ați găzduit refugiații.

Când ai o dificultate, trebuie să privești spre câmpul de luptă. Rusia a venit împotriva noastră. Motivația am avut-o și o avem.

De aceea când am spus ”mulțumesc” pentru pachetele de sancțiuni, este vorba despre semnalul de ajutor pe care l-ați trimis. Faptul că România ne-a ajutat este foarte important.

Am primit muniție de artilerie. Nefiind țară NATO,. nu am avut armament din vest. Oamenii din vest ne-au ajutat, voi ne-ați ajutat.

Un alt lucru, apărarea antiaeriană. A fost tragic. iarna trecută nu știam ce să mai facem. Noaptea era frig, nu era curent, nu era căldură”, a reacționat Zelenski la Digi 24.

”Sper să trecem de iarnă”

”Suntem oameni puternici, nu ne plângem. Puteți să ne oferiți mai multe? Voi decideți. Cred că înțelegeți. Când vorbim de apărarea antiaeriană, este groaznic.

Aștept un rezultat pozitiv al războiului. Sper să trecem de această iarnă. Dacă România ne poate ajuta cu sisteme de apărare antiaeriană, ar fi minunat.

Venim cu acest mesaj către toată lumea, NATO, Stoltenberg, Biden”, a mai spus Zelenski.

Citește și

Zelenski vizită în România, senatoarea Șoșoacă războinică: ”Piticul dansator”