--> -->

Zăvăleanu știe cum se poate rezolva renașterea lui Dinamo: ”Doar bani”

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al dinamoviștilor, este alături de gruparea din Ștefan cel Mare din vara 2021 când clubul a intrat în insolvență, pentru a doua oară în istorie.

Practicianul în insolvență a rămas aproape de Dinamo în ciuda intemperiilor din ultimii ani, chiar a împrumutat clubul și a transmis într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că mai are de recuperat ”câteva sute de mii de euro”, dar a ținut să precizeze: ”Motivația financiară e importantă, dar nu ea ne-a împins la luptă la Dinamo, ci am vrut să salvăm acest brand istoric”.

”Ar trebui să se uite cu rușine în oglindă”

În interviul menționat, Zăvăleanu le-a bătut obrazul celor care au făcut promisiuni, neonorate, clubului din Ștefan cel Mare.

”Din păcate, în cazul Dinamo, am întâlnit foarte puține persoane care aveau interes pur salvarea clubului. În general, am întâlnit altfel de persoane, cu interese pecuniare sau în altă direcție. În afara domnului Cornel Dinu, am întâlnit foarte puține persoane care să ajute dezinteresat, gen suporteri pătimași care și-au dorit exclusiv salvarea clubului, nu-i interesau considerente meschine.

(Îi puteți nominaliza pe cei care au lăsat clubul la greu?) Nu vreau. Ar trebui să se uite cu rușine în oglindă. Sunt persoane în care am crezut, care mi-au spus la început că vor sprijini orice s-ar întâmpla, apoi nici n-au mai răspuns la telefon…”, a reacționat Răzvan Zăvăleanu pentru sursa citată.

Mesaj pentru acționari

Administratorul judiciar a avut în vară diverse declarații publice care nu au fost pe aceeași lungime de undă cu ale lui Andrei Nicolescu și Eugen Voicu, acționarii clubului.

”Dacă am avut opinii diferite, am pus pe masă tot ceea ce am avut de spus, spre binele lui Dinamo. Vorbim oricând. Interesul comun este să salvăm clubul. Dacă reușim să sincronizăm lucrurile, dincolo de viziuni… Pare că lucrurile funcționează bine.

Dinamo este un club care impune performanța, dincolo de așteptările de creștere economică, durabilă, sustenabilă, organică… Suporterul dinamovist e foarte exigent. Clubul a obișnuit suporterii cu performanță, cu rigurozitate. În această lume mercantilă de astăzi, rigurozitatea poate fi susținută doar cu bani.

Dacă există resursele necesare, este extraordinar, dacă nu există, acționarii să se gândească profund, fiindcă niciun suporter nu va suporta mediocritatea acestui club.

(Vă plac actualii patroni ai lui Dinamo?) Pentru mine nu a contat niciodată fața sau numele. Ci doar ceea ce poate face pentru Dinamo. Ei mi-au expus planul lor de acțiune pentru Dinamo, pot să-l înțeleg ca un plan de business pe termen mediu spre lung, personal, nu cred că suporterii au răbdare. Lumea se așteaptă ca acționarii să vină, să injecteze capital pentru performanță.

Nu cred că e cazul ca Ovidiu Burcă să fie luat în vizor, el dă tot ce are mai bun ca să se rezolve lucrurile la Dinamo cu mijloacele pe care le are la dispoziție”, a mai comentat Zăvăleanu.

Citește și

Transalpina și Transfăgărășanul nu se vor mai închide în funcție de perioada calendaristică