Zăpăcesc elevii. Cum va fi vacanța de Paște de anul viitor

Ministrul Educației, Ligia Deca, a dezvăluit cum ar putea arăta vacanța de Paște de anul viitor.

În urmă cu două săptămâni, reprezentanții Ministerului Educației au anunțat că a fost stabilită structura anului școlar 2023/2024 și că ordinul de ministru a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial. Documentul nu conținea o vacanță de Paște, dar nici nu a fost publicat.

Anunț oficial

Acum, Ligia Deca a intrat la Realitatea TV și a făcut precizări despre cum ar putea arăta această vacanță: “Probabil într-un timp scurt, săptămâna viitoare, vom da un ordin de ministru în așa fel încât vacanța școlară să se suprapună peste Paștele Ortodox”.

Cele două zile libere vor fi 29 aprilie și 30 aprilie, adică luni și marți. În acest fel se va realiza o punte cu 1 mai – miercuri – zi liberă prin Codul Muncii.

“Anul școlar 2023 2024 este unul atipic, în sensul în care zilele libere de Paște sunt foarte aproape de zilele libere aferente sărbătorii zilei de 1 Mai. Adică, mai concret, 1 mai este miercuri – zi liberă, urmează 2 Mai care probabil se va face punte, 3 Mai este Vinerea Mare, sâmbătă și duminică este Paștele, luni este a doua zi de Paște, iar marți, 7 Mai este a treia zi de Paște și este zi liberă conform contractului colectiv de muncă în Educație. Asta înseamnă că sunt șapte zile libere deja grupate prin prisma zilelor libere pe care oricum le avem conform reglementărilor legal.

Ce va urma

A fost, din ce am văzut în societate această solicitare ca să suprapunem și vacanța școlară de Paște peste această perioadă și o să mai dăm lunea și marțea de dinainte de 1 Mai.

Luăm în considerare aceste solicitări, și probabil într-un timp scurt, săptămâna viitoare vom da un ordin de ministru în așa fel încât vacanța școlară să se suprapună peste Paștele Ortodox. Oricum copiii erau acasă de Paște”, a declarat Ligia Deca.

Citește și:

ROMÂNI FAINI Gestul care l-a făcut să plângă pe un american