”Wali” ar fi în viață: ”Iată dovada”

Războiul din Ucraina bifează a 28-a zi de conflict. Iar situația încă este departe de a fi lămurită, ceea ce este sigur e că sunt foarte mulți civili chinuiți, aceasta dacă scapă cu viață.

A pus și poză

În ceea ce privește veștile de pe teatrul de război, acestea nu se pun de acord decât foarte rar. Există multă propagandă.

Canadianul Oliver Lavigne-Ortiz, cunoscut sub porecla ”Wali” și considerat a fi ”cel mai bun lunetist din lume”, despre care rușii au scris că a fost ucis în luptele din Ucraina, ar fi în viață. Cel puțin asta susține el sau cine-i administează contul de social media.

Pe pagina sa de Facebook a apărut o postare prin care informația oferită de ruși este contrazisă.

”Ridicol”

”Trăiesc. Drept dovadă, aici sunt într-o poziție tactică de super lunetist al forțelor speciale de commando, într-un bazin cu bile.

Zvonurile că am murit în luptă sunt complet ridicole. Adevărul este că am câștigat teren în fața inamicului, căruia i-am provocat pierderi. Din păcate, și noi am pierdut camarazi, care sunt morți sau răniți.

Rușii se tem de lupta de aproape. Preferă să bombardeze iar și iar, să distrugă case precum niște bătăuși frustrați”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a lunetistului, alături de o fotografie sugestivă, în care acesta este ”scufundat” într-un bazin cu bile colorate.

Citește și

Rafila vizavi de noi restricții: ”Nu exclud”