Walace: ”Dacă nu promovăm noi, m-aș bucura s-o facă Dinamo”

CSA Steaua – Dinamo are loc marți, de la ora 19:00. Meciul va fi televizat pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

Brazilianul Walace, fundașul de 33 de ani al CSA Steaua, spune că echipa din Ghencea vrea să promoveze pe teren, iar apoi reprezentanții clubului se vor ocupa de restul duelului pentru Liga 1.

Totuși, dacă ”militarii” nu vor avea drept de promovare, sud-americanul nu s-ar opune pentru revenirea în primul eșalonul a rivalilor de la Dinamo.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, sud-americanul care este de 13 ani în România și este căsătorit cu o româncă a explicat care este țelul formației.

„O parte dintre suporterii FCSB ar reveni la Steaua”

Roș-albaștrii vor să ocupe unul dintre primele două locuri promovabile – chiar dacă momentan nu au drept de a accede în Liga 1 -, pentru ca apoi reprezentanții grupării din Ghencea să facă presiuni și demersurile necesare, pe plan intern și la TAS, pentru a se încerca promovarea din actuala ediție!

”Lumea ne privește sau crede că n-avem pic de presiune… Din contră, noi avem o mare presiune! Trebuie să terminăm pe unul dintre primele două locuri, să îndeplinim obiectivul și, apoi, conducerea să meargă la TAS sau să facă ceva. Noi, jucătorii, trebuie să oferim șefilor motive să aibă pentru ce lupta. Dacă nu îndeplinim obiectivul, degeaba… Ce mai vorbim?!

Eu cred că va fi un meci strâns, să nu se aștepte suporterii la un spectacol mare, dar cred că vom bate cu 2-0. Când vrem să mai învățăm ceva, cred că ar fi bine să ne mai uităm la un filmuleț cu generația mare a Stelei

În tur, când noi am învins cu 2-1, Dinamo nu era într-un moment bun. Sper ca Steaua să joace mult mai bine acum, atunci, pe Național Arena, nu cred că am meritat victoria, mai echitabil era o remiză. Sper să ne impunem noi jocul, Dinamo va dori să se apropie de noi, nu trebuie să permitem.

Eu îl înțeleg și pe Ovidiu Burcă, și pe alții care susțin că CSA Steaua n-ar fi trebuit să aibă drept în play-off, în acest moment. Nu le convine situația în care sunt, trebuie să alerge după locurile promovabile. Dar și noi vrem să jucăm în Liga 1, să ne prelungim contractele cu Steaua. Pe noi ne interesează valoarea noastră, a jucătorilor, a echipei”, a comentat Walace pentru Gazeta Sporturilor.

”Dinamo arată bine”

”Eu cred că pe primele două poziții, la final, vom fi noi și Poli Iași. Sper cu noi pe locul 1. Sunt sigur că vom îndeplini obiectivul, promovarea directă. Dinamo arată bine, este favorită la locul 3. Dacă noi nu vom promova, o să promoveze Dinamo! Ar fi frumos ca o echipă de tradiție să promoveze.

Lăsând rivalitatea deoparte, în afara meciului de marți pe care trebuie să-l câștigăm, 1-0, 2-0, 4-0, deși nu va fi ușor, că și Dinamo are echipă bună, eu m-aș bucura să promoveze Dinamo. Repet, dacă se va menține situația să nu avem noi drept de promovare.

Noi trăim cu speranța și în acest sezon, de aceea ne batem, că vom termina pe primele două locuri și se va rezolva ceva, între. Dacă nu, măcar de la anul, „Bă, aveți dreptul!”, să știm sigur că vom avea drept de promovare”

Cred că dacă noi vom promova, o parte dintre suporterii ce-au ales să meargă la FCSB se vor întoarce la CSA Steaua. O să fie o rivalitate. S-au despărțit, s-au făcut două echipe între timp. Chiar dacă noi suntem adevărata Steaua, și ei au orgoliul lor, vor să arate că și ei compun adevărata Steaua. Și va fi un nou derby în Liga 1.

Am prieteni care țin cu FCSB. «Mă, lasă, FCSB e adevărata Steaua!». Eu respect părerile tuturor, îi ascult, eu sunt la Steaua, avem marca, avem stadion, mai departe e treaba lor ce fac.

Citește și

Alimentul pe care Ana Aslan, care a trăit 91 de ani, nu l-a mai mâncat niciodată: ”Respecta acest ritual”