Vreme rea în toată România. Furtuni și grindină. Ce va fi în București

România se află azi sub o avertizare cod galben și cod portocaliu de ploi puternice, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Meteorologii au mai emis și un cod roșu pentru județul Vâlcea și câteva localități din județele Argeș și Gorj.

Unde va fi cel mai rău

Codul portocaliu de ploi torențiale și grindină este de azi, de la ora 12.00, și este valabil până sâmbătă dimineața. În Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70…80 l/mp.

În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii. La ora 15:00 intră în vigoare și un cod roșu de ploi puternice valabil pentru județul Vâlcea și în zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș, unde se vor acumula cantități de apă de 70…90 l/mp și izolat peste 100 l/mp.

Până mâine dimineață la ora 10:00 este în vigoare un cod galben de vreme rea în vestul, estul și sud-estul țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

Prognoză specială pentru București

Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara şi noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În București, cerul va avea înnorări și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse și descărcări electrice. Se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și izolat peste 35 l/mp. Vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade.

Citește și

Gigi Becali își trimite jucătorii la strung: ”Asta voi face!”