Vrea să prindă Euro: a semnat cu echipa lui Marius Șumudică

Deian Sorescu, 26 de ani, a semnat astăzi cu Gaziantep FK, echipa condusă de Marius Șumudică.

Fostul căpitan al lui Dinamo, care anul trecut a fost și la FCSB, a lăsat Rakow, campioana Poloniei, pentru a-l urma pe antrenorul român în Turcia.

Decizia lui Sorescu

Internaționalul român de la Rakow face parte dintre fotbaliștii dispuși la orice schimbare care să-i ajute să fie în formă pentru EURO 2024.

Iar experiențele recente traversate de Denis Drăguș și de Florin Niță cu Șumudică antrenor demonstrează că ”principalul” de la Gaziantep se pricepe perfect la revitalizarea românilor.

Deian Sorescu este gata pentru transferul la Gaziantep. Ar fi al patrulea jucător român de la echipă, plus Junior Morais, care are dublă cetățenie

Ambii jucători amintiți mai sus au revenit la naționala României pe finalul de campanie pentru calificarea superbă reușită de ”tricolorii” lui Edi Iordănesscu. La formația turcă mai este și Alex Maxim, plus Junior Morais, care are și cetățenie română.

Împrumut, cu opțiune de cumpărare

Sorescu va fi transferat de Gaziantep sub formă de împrumut cu opțiune de cumpărare la finalul sezonului. Românul poate acoperi toate pozițiile de pe bandă, atât pe dreapta, cât și pe stânga, iar polivalența sa a fost unul dintre atuurile care l-au atras pe Șumi la Deian.

Va fi al doilea jucător transferat de Gaziantep în 2024, an în care echipa a terminat la egalitate cu Pendikspor, 2-2, și cu Hatayspor, 0-0, și a fost învinsă de Fenerbahce, scor 0-1, cu gol primit în minutul abia în 81 pe un stadion pe care au fost prezenți 35.000 de spectatori dintre care 15.000 au fost susținători ai formației din Istanbul.

Primul fotbalist a fost transferat la Gaziantep luni, pe 15 ianuarie. Bryan Acosta, 30 de ani, este din Honduras, are 30 de ani și a mai evoluat în carieră la Tenerife, Dallas, Colorado și Portland.

Citește și

Manelistul Florin Salam, vizat de un dosar penal!