--> -->

Volodimir Zelenski: ”Recunoscător României”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este în acest moment, probabil, cel mai popular personaj politic de pe mapamond, după curajul insuflat conaționalilor săi în lupta cu Rusia lui Vladimir Putin.

Are fani și în România

Multe personalități din politica românească, dar și din showbizz, au fost impresionate de Zelenski și social media este plină de aprecieri la adresa șefului de stat ucrainean, de la Mircea Cărtărescu la Tudor Chirilă (detalii aici).

România s-a implicat activ în susținerea ucrainenilor refugiați, nu doar la nivel declarativ, dar și activ, în limitele posibilităților.

La rândul său, Volodimir Zelenski a ținut să mulțumească României pentru tot sprijinul și omologului său, președintelui Klaus Iohannis, pentru sprijinul pe care îl oferă Ucrainei în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Replica ucraineanului

”Sunt recunoscător României pentru contribuția sa semnificativă la capacitățile de apărare ale țării noastre. Mulțumiri @KlausIohannis pentru sprijinul privitor la aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri”, scrie Volodimir Zelenski în social media.

Un prim convoi cu ajutoare umanitare pentru Ucraina a plecat, duminică seară, din Bucureşti spre PTF Siret, anunţă Guvernul. Cele trei camioane transportă medicamente şi echipamente medicale.

Citește și

Anonymous: ”3 zile, golim conturile rușilor”