--> -->

Volodimir Zelenski atenționează România: ”Orice tip de restricţii împotriva exporturilor ucrainene contribuie la distrugeri”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut o afirmație explicită cu ocazia intervenției pe care a avut-o în deschiderea Summitului Iniţiativei celor Trei Mări (I3M), conform Agerpres.

”Orice tip de restricţii împotriva exporturilor ucrainene de cereale contribuie la distrugerile pe care le fac teroriştii ruşi”, a afirmat, miercuri, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

”Nu e vorba de bani, ci de supraviețuire”

Acesta a avut o intervenţie online la evenimentul găzduit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

„Ucraina se opune ferm oricăror restricţii viitoare privind exportul cerealelor noastre”, a spus Zelenski, arătând că în această situaţie „nu e vorba de bani, ci de supravieţuirea în faţa terorii ruse”.

Ce a mai cerut Zelenski

„Nu transformaţi Ucraina într-o ţintă economică sau politică”, a făcut apel preşedintele şi, mai mult, a spus că nu exclude un arbitraj în instanţele internaţionale.

De asemenea, el a completat că „Ucraina îşi onorează promisiunile şi nu se amestecă în competiţia liberă”.

„Dar cum putem accepta promisiunile care ni s-au făcut, încălcarea acordului la asociere, încălcarea condiţiilor de piaţă liberă? Instituţiile europene nu ar trebui să multiplice dezamăgirile în Europa”, a arătat Zelenski.

Citește și

Prima reacție a lui Iohannis despre resturile de drone: ”Avem cele mai puternice garanții. Ciolacu pus pe glume