--> -->

Voiculescu interesat să revină ca ministru al Sănătății: ”Nu văd de ce nu. Nimeni nu are funcția trecută pe frunte”

Vlad Voiculescu, fostul Ministru al Sănătății, a explicat în ce condiții se gândește la o revenire în funcția din care a fost destituit de către prim-ministrul Florin Cîțu miercuri. Momentan, interimatul este asigurat de însuși șeful Executivului, iar USR-PLUS amenință cu ieșirea din alianța aflată la guvernare.

Imediat după demitere, fostul ministru a lansat acuzații dure la adresa premierului, considerând că decizia sa este echivalentă cu jignirile pe care Oana Lovin i le-a adus Andreei Moldovan după ce aceasta a fost demisă și ea din funcția de secretar de stat. A vorbit chiar de o adevărată ”juntă militară”, la care Cîțu ar fi apelat spre a-l demite pe el și pe Andreea Moldovan.

“Florin Cîțu se poartă ca și cum ar fi câștigat alegerile de premier, ori așa ceva nu funcționează, și și-ar fi creat o echipă din oameni pe care poate să îi dea oricând afară, ori asta este extrem de greșit. Sunt niște partide care au participat la alegeri și au decis să participe la coaliție”, a spus Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății a explicat că s-ar întoarce în funcția pe care a ocupat-o în cazul în care Florin Cîțu nu va mai fi premier, dintr-un motiv sau altul.

“Nu văd de ce nu. Asta nu înseamnă că sunt singura opțiune, sunt mulți oameni buni care pot să meargă acolo. Vorbesc despre un set de valori, de proiecte care sunt deja demarate. Vorbim de PNRR, de 3.4 miliarde de euro pregătite pentru investiții în sănătate, vorbim de depolitizare, transparentizare, lucrurile astea trebuie făcute. Dacă le fac eu sau altcineva mai bun decât mine, este în regulă.

Nimeni nu a argumentat motivele pentru care ar trebui să plec de la ministerul Sănătății. Dacă mă întrebați dacă mi s-a părut corect ce s-a întâmplat, nu, nu mi s-a părut corect. Nu spun că nu sunt dezamăgit la nivel personal, dar ceea ce este important, ceea ce am început, trebuie să continue”, a mai spus Voiculescu.

Jurnalistul Claudiu Pândaru (Digi24) l-a chestionat pe Voiculescu: “Haideți să vă mai întreb o dată. Vi s-ar părea corect ca domnul Barna, domnul Cioloș, în discuțiile cu PNL să spună și despre repunerea dumneavoastră la minister?”.

Vlad Voiculescu a replicat: “Nu văd de ce nu ar fi aceasta o variantă. Nu cred că are cineva funcția trecută pe frunte. Ce e important pentru mine este ca lucrurile începute să continue, iar lucrurile pe care nu am început să le fac, să fie demarate”.

Citește și

Vlad Voiculescu șochează: ”Nu este exclus să fie mii de morți în plus”. CTP l-a contrat și-a plecat