TURISM Un specialist explică cum se va comporta COVID-19 pe timpul verii

Am trecut și de ziua de 1 Mai, următorul target este pe 15 mai, când expiră starea de urgență. Informațiile despre COVID-19 în România sunt ca și până acum, iar mulți concetățeni se gândesc la ceea ce va fi după ce ridică o seamă de interdicții. Vine vara, bine-mi pare, rezistă coronavirusul pe timpul anotimpului cald? Specialiștii au încercat să răspundă cât mai fidel la această întrebare.

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, spune că virusul nu moare, că trebuie să ne pregătim pe durata verii de ceea ce se estimează a fi valul doi.

”Noul virus nu dispare datorită creșterii temperaturii, dar își scade forța de transmitere. De exemplu, temperatura atinge volanul mașinii, mai ales că acesta din urmă poate fi un obiect în general contaminat. Nu putem să punem mâinile pe acel volan! Așa că nici virusul nu se simte confortabil acolo. Pe perioada verii, în cazul temperaturilor foarte ridicate, de plus 37 de grade, vom asista la o scădere a transmisibilității”, a declarat profesorul la Digi 24.

Totodată, Emilian Popovici ne spune că există marele risc ca, odată cu răcirea vremii, luna noiembrie, să fim pregătiți pentru valul doi.

”Prin întreruperea transmiterii, fiindcă asta facem, câștigăm timp pentru această pregătire, câștigăm sănătate și viață pentru mulți oameni”, a explicat vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Citește și

Reacția Patriarhiei după modificarea numelui Catedralei Mântuirii Neamului: ”Hristofobia acestor indivizi”

No Comments Yet

Comments are closed