--> -->

Vlad Voiculescu cere intervenția CNA după scandalul Revelionului de la TVR: ”Instigă la nerespectare”

Autoritățile vorbesc de câteva zile de show-ul de Revelion de la TVR, considerând că anumite pasaje din programul televiziunii publice au lezat imaginea statului, a se citi a conducătorilor lui, în plină pandemie de coronavirus.

Mugur Mihăiescu (Vacanța Mare) s-a certat cu Iulian Bulai (USR), șeful Comisiei de Cultură din Camera Deputaților (detalii aici), Doina Gradea (TVR) a precizat că a fost un program de ”satiră” (detalii aici), iar George Simion (AUR) a făcut și el analogii, cu cazul credincioșilor ortodocși (detalii aici).

Mai nou s-a sesizat și ministerul Sănătății din România! Vlad Voiculescu cere intervenția Consiliului Național al Audiovizualului pentru ”comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus”.

Ministerul Sănătății a transmis luni un comunicat de presă prin care solicită Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să analizeze și să ia măsuri în cazul Revelionului de la Televiziunea Română, pe motiv că ”producția care a fost promovată în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități”.

Comunicatul integral al Ministerului Sănătății, expus pe G4Media:

”Astăzi, 4 ianuarie 2021, Ministerul Sănătății a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului analiza și impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și protejarea sănătății comunității.

Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare “OK Medical” care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spații aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecție și respectarea distanțării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR.

De asemenea, Ministerul Sănătății dezaprobă producția care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități.”

MS solicită păstrarea unei informări corecte și bazate pe adevăr, în interesul public și îndeamnă la respectarea, în continuare, a tuturor măsurilor de protecție și igienă stabilite pentru limitarea infecției cu SARS Cov-2”.

Citește și

ÎPS Teodosie, record și în 2021