Vlad Voiculescu, ca Ion Iliescu pe vremuri. ”Golăneală”, expresia la adresa liberalilor după desemnarea noului ministru de Finanțe

Vlad Voiculescu, liderul USR-Plus București, nu a trecut peste animozitățile din primăvară cu premierul Florin Cîțu și liderii PNL. De data aceasta, fostul ministru al Sănătății îi numește ”golani” pe partenerii de la PNL, după desemnarea făcută pentru Ministerul Finanțelor Publice.

Comentând la o postare pe Facebook a Ralucăi Prună, fost ministru al Justiției în Guvernul Cioloș, Vlad Voiculescu a afirmat că desemnarea lui Dan Vîlceanu este, nici mai mult, nici mai puțin, decât: ”Golăneală”.

Apelativul ”golan” a fost folosit îndeosebi de președintele Ion Iliescu, în 1990, cu referire la protestatarii din Piața Universității, ceea ce a generat un adevărat repertoriu de cântece și scandări, cel mai cunoscut fiind ”Imnul golanilor” al lui Cristi Pațurcă.

Postarea Ralucăi Prună:

”Spectacolul public al disensiunilor din PNL este politic vorbind sinucigaș, iar estetic vorbind grotesc. Un fel de tribalism politic în care PNL merge cântând cu capul în zid numai pentru a nu devia de la scenariul scris dinainte.

Mă întreb de ce aș avea încredere într-un guvern condus de PNL care forțează statutul propriu (dixit președintele PNL) ca să iasă profeția ”salvatoare” cu Cîțu. Nu avem nicio garanție că PNL nu va forța și legi, în numele aceleași profeții. Integritatea e de mult aruncată la gunoi de acest guvern ca desuetă, de vreme ce un politician cu grave probleme de integritate precum Cîțu este validat.

Aruncată la gunoi e și mantra anti-PSD cu care PNL a ajuns la guvernare, de vreme ce propunerea pentru Finanțe este un personaj crescut la sânul PSD și al contractelor cu statul. Lumea informată își aduce aminte de USL și nu e chiar șocată.

Cine decontează? Noi toți, căci mai amânăm momentul unei guvernări credibile. PSD nici nu trebuie să se facă că lucrează, căci crește pe greșeala gravă a adversarului nărăvit la metodele brevetate de înaintașii PSD”.

Citește și

FOTO Paula Seling prezintă Palatul Primăverii, amintind de ziua de 23 August