Vlad Voiculescu acid: ”Prea mult zgomot politic. Anumite televiziuni nu mai primesc bani”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut astăzi, 11 aprilie, primele declarații de presă după scandalul evacuării spitalului Foișor de vineri seară, dar accesul reporterilor nu a fost permis, prin urmare nu i s-au putut adresa întrebări de către jurnaliști!

Vlad Voiculescu a făcut declarații în ziua în care România a atins un număr fără precedent în ceea ce privește numărul pacienților COVID aflați la terapie intensivă. 1.531 de pacienți sunt internați la terapie intensivă, o creștere de 39 într-o singură zi. Potrivit Ministerului Sănătății, în țară sunt oficial 1.677 de paturi ATI COVID, dar nu toate sunt și funcționale.

Oficialul Executivului a avut și momente de ironie pe durata discursului său. El a declarat că a sesizat în ultimele zile ”prea mult zgomot politic” după acuzațiile la adresa sa, că ”s-a schimbat scena politică” și ”faptul că anumite televiziuni nu mai primesc bani”.

”Aici, la Ministerul Sănătății, am preferat să facem ceea ce este cu adevărat important, anume să vorbim cu pacienții, cu medicii și să vedem ce este de făcut în perioada imediat următoare Scandalul mediatic din ultimele zile a fost despre cei puțin peste 100 de pacienți externați de la Spitalul Foișor. Am vorbit cu toți, care sunt acum acasă, și ne-am informat asupra stării de sănătate a tuturor celor transferați de la Spitalul Foișor la alte spitale. Pe mulți, i-am sunat personal Am fost impresionat de empatia și de solidaritatea celor cu care am vorbit”, a spus Voiculescu.

”Românii nu s-au schimbat. Ce s-a schimbat este scena politică și, de asemenea, faptul că anumite televiziuni nu mai primesc bani. Pacienții cu care am vorbit au avut cuvinte de laudă la adresa medicilor, iar Ministerul Sănătății a găsit soluții pentru cazurile urgente, pentru operații și tratament, la Spitalul Agrippa Ionescu Toți pacienții externați de la Spitalul Agrippa Ionescu și care sunt acasă, dar s-ar putea să aibă nevoie de tratament sau controale, vor fi contactați în următoarele 24 de ore.

Despre situația de la Spitalul Foișor, discuțiile despre includerea în circuitul COVID nu sunt de vineri, ci de un an de zile Da, s-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienților. Acordul managerului, respectiv formalitățile au venit ultimele și cu întârziere. Spitalul Foișor nu este sub autoritatea Ministerului Sănătății, ci a PMB și a ASSMB.

Pe scurt, Ministerul Sănătății nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei Primării sau a unui Consiliu Județean.

Este regretabil că acest lucru s-a întâmplat și că de la un punct încolo s-a încercat folosirea unei situații de urgență pentru a câștiga capital politic În acest moment, la Spitalul Foișor sunt patru pacienți intubați, 6 sunt pe secții și un pacient știm că este instabil Despre situația de astăzi a gestionării pandemiei de COVID-19, am spus de multe ori că situația nu este ușoară, am folosit de mai multe ori cuvântul ”critic”. De trei luni de zile căutăm soluții”, a comentat ministrul Sănătății.

Citește și

Icoana Sfântului Calinic de la Cernica plânge în ziua prăznuirii sale